3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2005
    Yer
    Isparta
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0

    CPU ISINIYOR İNTEL FAN (LGA775) YARDIM?

    CPU Bekleme de 43 derece işlemi yaparken 69 derecenin üstüne çıkıyor sonra kullandığım soğutucu Intel fanı LGA775 şimdi Artic Silver 5 aldım sürdüm ama faydayı yok şimdi fanı söktüm tekrar taktım olmuyor ya yine sonuç yok termal macunu sürdükten sonra 4-6 derece daha yükeldi ama olmuyor ısınıyor ya (intel fani ısılır iyi değil) P4 ler maalesef çok ısınıyor şimdi uğraşlarına rağmen 45-55 arası kalıp sinirlerini bozacaktır.Intel fanı ısınan havayı dışarı atamıyorum (orijinal Fanı kullanmam) önceden orijinal fanı arkasında plastik macun vardı ama plastik macun gibi gri bir katman vardı şimdi Artic Silver 5 sürdüm ısılar 45-69 derece üstüne çıkıyor nasıl yapacam. (SOGUTUCU)
    CD takıyorum norton veya service park 2 yükleniyorum masaüstüne fare yi hareket etmiyor ısınıyor her halde resete basıyorum bir daha basıyorum tekrara taktım ama olmuyor. Ne oldu böyle işlemci hareket etmiyor ? işlemci soğutucu bu hafta yeni alacam. monitor fare mi hareket etmiyor ne oldu böyle benim P4 550 veya P4N diamond

    1-ZALMAN mı
    2-Thermaltake mı
    3- Antec mı
    4- Silverstone mı

    Zalman 7700Cu veya CNPC 9500LED ısınıyor mu olabilir mi ısın maz mı
    hangisi alacam cevap ver ?

  2. #2
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Thermaltake 'i tavsiye etmem. Ben sana direk kendimde kullandığım Thermalright XP-120 üstüne Vantec Thermoflow 120mm fan tavsiye ederim. Şu anda işlemci 29' ve kasa içi 28' . Bu ürünü Dijitalcenter, Eksen Bilgisayar gibi yerlerde bulabilirsin. Ama ben TR almam dersen Zalman 7700CU güzeldir...

  3. #3
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Kullandığınız işlemcinin normal çalışma sıcaklığı diğer modellere göre biraz daha yüksektir. Bu sıcaklık sorununu çözmek için iyi bir fan ve termal iletken sizin işinizi rahatlıkla görücektir.

    Soğutucu;
    Thermaltake piyasada çok bulunan bir markadır ancak performansı fazla iyi değildir.
    Size önerebiliceğim iki soğutucu modeli var. Bunları seçerseniz anakartınızla ve kasanızla uyumlu olup olmadığına dikkat edin.
    Bunlardan birisi Thermalright XP-120. Bunun üzerine isterseniz ışıklı ve sessiz 120mm'lik bir fanla işlemcinizi soğutabilirsiniz. Yada Zalman'ın soğutucularını tercih edebilirsiniz. Ör: 7000 veya yeni çıkan 7700 serisi kaliteli ve performanslı soğutuculardır.

    Bu arada kullanmış olduğunuz ısıl iletken kaliteli bir üründür. Ancak ısıl iletkenlerin tam olarak kullanılabilmesi için belli bir süre beklemeleri gerekmektedir. Bu süre genelde 200 saat gibi bir süredir. Bu sürede iletken kuruyacak ve tam performansla görevini yapıcaktır.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2