Birkaç ay içinde Nehalem işlemcilerinin gelmesi ile DDR2 bellekler yerlerini tamamen DDR3 belleklere bırakacaklar. Aslında DDR3 bellekler teknolojilerinin getirdiği yeniliklerle DDR2 belleklerden çok çok üstün başarım sağlamaktalar. Bellekler yüksek frekans, düşük gecikme, düşük voltaj dolayısıyla düşük güç tüketimi gibi yenilikleri ile göz doldurmakta. Günümüzde DDR3 bellek fiyatlarının da düşmesi alınaiblirliği artırırken hala pek çok firma DDR3 bellek destekli anakartlarını ya çok az sayıda ya da çok yüksek fiyata çıkarıyorlar.

DDR3 piyasası çok fazla çeşitliliğe tanık olmaya başladı bile. Bu çeşitlikil A-DATA firmasının yeni bellek kiti ile bir kez daha renklendi. Firma performans serisi olarak adlandırabileceğimiz belleklerini 1600Mhz frekans ve 7-7-7-20-1T gibi son derece düşük gecikmelerle sunmakta.


Bellekler X38/X48 yongalı anakartlarda XMP (en yüksek performans profili) ile çalışmaktadır. Bu sayede düşük gecikmelerde çok yüksek frekansları yakalayabiliyorlar. A-DATA XMP desteğini X serisi çipsetlere vermektedir. Yani bu teknoloji X58 platformunda da çalışabilir.

Bellekler 1.9V ile 1688Mhz frekansta çalışmışlar, bu bir limit olmuş çünkü ekstra voltaj belleklere verilememiş. Hız aşırtılmış ve stok halleri ile yapılan testler aşağıda verilmiştir, önce test sistemine bir bakalım.

Intel C2D E8500
Gigabyte X48T-DQ6
500GB WD SE16
MS Vista SP1
Gigabyte 9800GX2




Belleklerin fiyatı konusunda henüz bir bilgi yok, ilerleyen zamanlarda piyasalara girince hep beraber göreceğiz.