Dedicated Server Kullanmanız için 5 Neden
Bulut bilişimin sunduğu esneklik, ölçeklenebilirlik ve maliyet avantajları bu teknoloji trendinin bugünkü popülaritesini haklı çıkarıyor. Sayısız senaryoda bir bulut servisi kullanmak, geleneksel yöntemlere göre avantaj sağlıyor. Ancak bir kiralık sunucunun (dedicated server) avantajlı olduğu noktalar hala varlığını koruyor:

vds sunucu

Basit Operasyonlar için Performans
Birim fiyat bazında incelendiğinde, kiralık sunucuların halen en iyi performansı sağladığını görüyoruz. Bulut sistemlerinde ağ kaynakları ve depolama alanı, müşteriler arasında paylaştırılır. Dolayısıyla diskin I/O değerleri açısından bir tutarlılığı her zaman sağlamak mümkün olmayabilir. Paylaşımdaki bir diğer müşteri büyük ölçekli yazma talepleriyle depolama alanını uzun süre meşgul ederse, siz kendi hizmetinizde yavaşlama görebilirsiniz. Bulut hizmetinde CPU ve RAM takviyesi temin etmek mümkün olsa da, sabit disk hızını artıracak çözümler şimdilik yaygın değil.

Eğer iş operasyonlarınız fazla karmaşık değilse, RAID 10 kullanan tek bir kiralık sunucu bile size çoğu üst sınıf bulut hizmetinden daha yüksek performans sağlayacaktır.

Daha Hızlı Sorun Çözme
Bulutta bir sorun yaşandığında, bunun ağ kaynaklı mı, donanım kaynaklı mı yoksa uygulamalarla mı ilgili olduğunu çözmek zaman alır. Paylaşımlı kullanım nedeniyle sorun bu üçünden de kaynaklanabilir; tek bir kullanıcının sisteme aşırı yüklenmesinden de.

Kiralık sunucuda ise olası performans sorunlarında çok daha şeffaf bir yapı vardır. Basit yazılımlar kullanılır ve sorunu çözmek tek bir bilgisayarı tamir etmek kadar kolaydır.

ucuz vds

Basit Kullanım
Bulut servisleri küçük işletmelere de ulaşabilmek adına tüm süreçleri daha kolay ve anlaşılır kılmak için yarışıyor. Buna karşın henüz hiçbirinin kullanımı kiralık bir sunucu kadar basit değil. Çok daha karmaşık ihtiyaçlara da yanıt verebilecek şekilde kurgulanan bulut operasyonları, bu nedenle basit ve tekil ihtiyaçlar karşısında gereksiz kalacak pek çok ek özellik sunuyor.

Kiralık sunucuda ise "kazara EBS depolamayı silmenizi önleyecek" araçlara ihtiyacınız yok. Çünkü burada böyle özellikler yok! Temel işlevler için barındırma ihtiyaçlarınızı kiralık bir sunucu ile çözmek daha kolay olacaktır.

Xeon İşlemci ve SSD'nin Gücü!
LimonHost ayda 90 dolardan başlayan fiyatlarla yeni nesil Intel Xeon işlemcilerin gücünü, SSD depolama ünitelerinin hızıyla birleştiriyor ve müşterilerine en yüksek I/O performansını sunuyor. SQL gibi yüksek hız gerektiren uygulamalarınızı barındırmak için en iyi kiralık sunucu tekliflerini bu sayfadan inceleyebilirsiniz.