8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    Dijital kitaplar geliyor...

    Kitap okuma alışkanlığı azaldıkça yayınevleri çare bulmak için çabalıyor. 5 yıl önce "e-kitap" projesiyle kitap okuma alışkanlığının süreceğini hayal eden yayıncılar şimdi yeni bir projeyle okurlara sesleniyor. Evet, sesli kitaplar sayesinde artık kitap okumak yani dinlemek gerçek oluyor.

    Mp3 çalar ya da iPod gibi cepte taşınabilen küçük cihazların tüketiminde yaşanan patlamayı gören Amerikalı bir yayıncı, kitap satışını artırmak için böyle bir arayışa girdi. Banka kartı büyüklüğünde ve cepte taşınabilecek kadar hafif ölçülerde tasarlanan sesli kitap Amerika'nın Ohio eyaletinde bulunan Findawayworld adlı şirketin buluşu.

    "Kaset yok, CD yok, indirmek yok; sadece dinleyin!" sloganıyla sesli kitabı pazarlayan firma, üzerindeki 8 tuşla kolayca kullanılabilen cihazın kitap tutkunları için vazgeçilmez bir alışkanlık oluşturmasını bekliyor. Kitap okumak için sabit bir yer ve yeterli derecede ışık ihtiyacının kalkmasıyla birlikte müzik dinleyerek boşa zaman harcayan birçok kişinin kitap dinleyerek kültürünü geliştirmeye yöneleceğini düşünen yayınevleri, bu projenin yaygınlaşmasıyla birlikte teknoloji maliyetinin de düşeceği görüşünde.

    6 ilâ 20 saat arasında sesli okuma içeren cihazlar bir adet küçük pille çalışıyor. Evdeki ya da arabadaki müzik sistemine de bağlanabilen cihazın masal kitabı yüklenmiş modeli, çocuğunu uyutmak için masal anlatan annelerin ilgisini çekiyor.

    Normal, hızlı ve çok hızlı olmak üzere 3 farklı hızda dinleme seçeneği sunan cihaz üzerindeki düğmeler yardımıyla ara verilen yer işaretlenebiliyor. Daha sonra aynı yerden dinleme devam ettirilebiliyor. Sesli kitap üzerinde zaman ve bölüm gösteren ekran haricinde bölüm atlamak veya 15 saniye ileri ya da geri gitmek için tuşlar bulunuyor.

    En büyük satışı tatil dönemine gelen yaz aylarında yapmayı hedefleyen firma, okuma alışkanlığı nedeniyle tatile çıkarken onlarca kitap taşıyanlara ulaşmaya çalışıyor.

    Ses kayıtları üzerinde değişiklik yapılması engellenen sistem sayesinde korsan yayıncıları engellemeyi amaçlayan firma, her kitap için ayrı cihaz satın alınmasını gerektirdiği için eleştiriliyor. Ancak ses transferi yapılmasının bir şekilde telif haklarının çiğnenmesine yol açabileceğini düşünen firma, teknolojisini bu şekilde pazarlamakta ısrarını sürdürüyor.

    35-50 dolar arasında satılan sesli kitaplar arasında, Stephen R. Covey'den, Dan Brown'a; Neil Gaiman'dan, Stephen Hawking'e birçok büyük yazarın başyapıtları bulunuyor. .

  2. #2
    Donanımcı Array sena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    791
    İtibar Gücü
    0
    ilginç aslında teşekkürler.....
    k!L!tLénmi$ H@tIr@ DéfTeR!m... kéNd!M! oKUm@M@ !ziN yOk.......

  3. #3
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    190
    İtibar Gücü
    0
    Bizim edebiyat öğretmenimiz şöyle derdi daima ''Hiç bir şey yeni bir kitabı alıp onu okurken uyumak kadar insanı rahatlatamaz.'' belki de çok dogru ama artık hayatımızı teknolojinin sonsuzluğuna emanet ediyoruz...

  4. #4
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    Belkide Türk'ler için yararlı olabilir kitap okuma alışkanlığı Türkiye'de istenilen noktaya gelemedi belki ama dinleme alışkanlığı gelebilir...Tabi böyle bir hizmet ne zaman Türkiye'ye gelir bilinmez ama bir süre sonra internette dijital kitapları görmeye başlarız herhalde...
    [center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]

  5. #5
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    190
    İtibar Gücü
    0
    Tabi ki öyle belki de daha iyi olacak bu bizim için bi de böyle deneyelim ne de olsa ''Tebdili mekanda ferahlık vardır.'' sözüvari kitap piyasası da tazelenir.
    Hem hemen o gün matbaalar, kitapçılar kapanmıyacak ya isteyen benim gibi gider alır kitabını...

  6. #6
    Donanımcı Array sena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    791
    İtibar Gücü
    0
    ''''Isaac Asimov adlı yazarın 'The Fun Day Had' adlı hikayesinde konu 2155 yılındaki eğitim sisitemi ve kitaplardı. Okul yoktu,robot öğretmenler vardı. Bilgisayar ekranında kayan yazılardan oluşmuş hikayeler vardı...vs vs. Hikayede o devirde yaşayan iki kardeş dedelerinin dedesinden kalma eski bi kitap buluyorlardı. İlk bakışta hareket etmeyen harfler onlara hoş gelmemişti.. kitapta da günümüzdeki okullar,sınıflar ve kitaplardan bahsediliyordu.. bu 2 kardeş o teknoji çağında olmalarına rağmen eski kitapları daha çok sevmişti..
    iyi ki bu zamanda yaşıyorum
    k!L!tLénmi$ H@tIr@ DéfTeR!m... kéNd!M! oKUm@M@ !ziN yOk.......

  7. #7
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Mesajlar
    8
    İtibar Gücü
    0
    Bilgi İcin Tsk'ler

  8. #8
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2011
    Mesajlar
    18
    İtibar Gücü
    13
    Artık eskisi gibi kütüphaneler olmayacak sanırım tüm kitapların E-Kitap şeklinde hali piyasaya sürülüyor. Mesela https://www.ekitaptanitim.com isimli sitede 5 binden fazla E-Kitap var. Tam bir arşiv ilgilenen arkadaşlar buradan yardım alabilir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2