5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2010
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0

    Driver Bulmak

    Arkadaşlar herkese Selamun aleyküm.... Formu daha yeni keşf ettim biraz inceledim hoşuma gitti yani bu beni sizler ile buluşturan ilk mesajım

    Siz değerli ustalarıma sormak istediğim bir konu var genelde birkaç forum sitesinde daha sordum ama herkesin bildiği şeylerden bahsettiler hiç kimsede kalkıp daha profösyonel bir cevap vermedi umarım burada bulurum...

    Diyelim ki bir bilgisayar tamircisi siniz ve bir dükkanınız var size tamir için bir bilgisayar geldi bilgisayarın sorunu ise format istiyor olması fakat adamın bilgisayarında kurtarmak istediği bazı bilgileri var ve pc de windows çöktüğü için açılmıyor.
    Siz Hdd yi söktünüz bir tane ide to usb çevirici yada sata to usb çevirici bir adaptör ile adamın bilgilerini kurtardınız.Şimdi rahat rahat format atabilirsiniz...

    Ardından Hdd yi yerine taktınız formattan önce MaxBlast 4.0 yada muadili bir program ile hdd yi ter temiz bir temizlediniz ardından kurmak istediğiniz windows u ( xp-vista-win7 ) kurdunuz. Ve driverleri yüklemeniz gerekiyor.

    İşte benim burada kullandığım yöntemleri size yazayım ve siz değerli ustalarım bana bildikleri ve daha garanti olan yöntemleri bir öğretsinler lütfen....

    Ben bu tür durumlarda biraz uzun yöntem olan kasanın kapağını açıp anakartın markasını ve model nosunu yazarak driverlerini arayıp bulup yükleme yapıyorum.
    Yada....
    Elimde Cobra driver Pack 2010 diye bir driver pack programı var bunu kullanarak biraz daha hazırcılığa kaçıyorum... Ama bu her pc ye yemiyor

    En son çare olarak ise Driver_Checker_2010_03_03 yada driverscanner full gibi programları kurarak sistemin ihtiyaç duyduğu driverleri tespit edip bu programlarda yazan isim ve sürüm nosuna göre driver arıyıp bulmaya çalışıyorum.

    Fakat bunlar hem zaman alıcı hemde istediğim driveri bulamamak gibi sorunları da beraberinde getiriyor....

    Birde elimdeki pc normal pc değilde bir laptop ise kapağınıda açıp bakamıyorumda. Sadece yukarıda adını verdiğim Driver_Checker_2010_03_03 yada driverscanner full gibi programlar ile işi yırtmaya çalışıyorum

    İşte burada siz değerli ustalarıma sormak istiyorum bu işin daha pratik bir yolu yordamı var mı var ise nasıl yapılıyor Biraz açıklarsanız çook memnun olurum.
    Emeği geçen okuyan okumayan ilgilenen yada ilgilenmeyen bütün forum üyesi arkadaşlarıma kucak dolusu saygılar ve sevgiler yolluyorum herkese başarılar....
    Konu has_artvin_li tarafından (17-04-2010 Saat 01:09 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Driver bulmak için bir çok alternatif bulunuyor.

    *Bunların en garantisi kartın üzerindeki yazıdır. Bu yazı ile üreticinin sayfasından sürücüler indirilebilir.
    *Notebook gibi içi açılamayacak ürünlerde ürünün marka ve modeli ile üreticinin sayfasından sürücü indirilebilir.
    *Kullandığı chipset, gpu ya da başka bir entegre ile (3COM ethernetin mesela 3C905C-TX) arama yapılıp sürücü bulunabilir.
    *Çeşitli programlar yardımıyla (everest ya da sürücü bulan yazılımlar ile) marka model bulunabilir veya program yardımıyla sürücüler indirilebilir.
    *Sürücü paketlerinin olduğu cd-dvd ile marka ve modelini bilmediğiniz donanımlarınızı tanıtabilirsiniz. Ancak burada işiniz birazda şansa kalıyor. Benzer bir donanım sürücüsünü yükleyip sorun çıkartma ihtimali var.
    *Eski sürücülerin yedeklenmesi bile soruna çözüm olabilir ancak ben bu yöntemi tavsiye etmiyorum. Hem sorun çıkabilmesi hem de eski sürücüler olması nedeniyle zorunlu olmadıkça bu yöntemi kullanmamak gerekir.

    En iyi yol yukarıdaki yöntemlerden biri ile güncel olan bir sürücüyü kurmaktır. Hem performans hem de stabilite için buna dikkat etmek gerekir.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  3. #3
    Bilgili Array SPOOKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    1.027
    İtibar Gücü
    18
    Bilgisayar tamir yerlerinde genelde bu tür driver sorununlar sık sık yaşanmaktatır. Bunuda bir driver arşivi yaparak çözüm bulmuşlar. Ana bilgisayarlarına sık kullanılan driverleri yedeklemişler ve gelen her ürünün cd veya dvd' lerinin kopyasını almışlar.
    Bunların yanında driverlerin toplu olarak bulunduğu cd ve dvd' ler yapmışlar ve bu en kısa yol fakat her ne kadar uğraşılsada driverler günden güne gelişen ve değişen bilişim teknolojilerine paralel olarak değişmekte. En fayadalı yol everest ultimate gibi programlarla bilgisayar veya ankart adı ile üretici firma sitesinde arama yaptırıp güncel driver yüklemektir.
    Lütfen Pano Kurallarını Okuyunuz.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  4. #4
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    3
    İtibar Gücü
    0
    En fayadalı yol everest ultimate gibi programlarla bilgisayar veya ankart adı ile üretici firma sitesinde arama yaptırıp güncel driver yüklemektir.

  5. #5
    Bilgili Array SPOOKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Apr 2008
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    1.027
    İtibar Gücü
    18

    Post cevap

    Alıntı ülkü:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    driver nedir?
    Driver nasıl kullanılır?
    Driver bilgisayara dahili veya harici olarak bağlanmış donanımların düzgün bir şekilde kullanılmasını sağlayan yazılımlara denir.
    Driver bilgisayara bağlı donanımları yapılandırmak için kullanılır. Ek yazılımlar yardımı ile donanımın işlevi daha çok geliştirilebilir. Ayrıca Leaf, demoan tools, power iso gibi programlar ile bilgisara bağlı olmayan fakat varmış gibi gösteren programlar vardır. Bunlar donanımı sanal olarak gösterip driverini otomatik olarak yüklerler. Çeşitli şekillerde kullanmamızı sağlarlar.
    Lütfen Pano Kurallarını Okuyunuz.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. driver
    By son osmanlı in forum Driver
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 22-10-2007, 17:57
  2. Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 21-10-2007, 19:32
  3. Driver
    By lightning in forum Driver
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 13-09-2007, 00:28
  4. Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 27-10-2006, 20:47
  5. Php destekli bedava alan bulmak,
    By MagicBright in forum Webmaster Alanı - Web tasarımı, web programlama vs
    Cevaplar: 9
    Son Mesaj: 18-07-2006, 21:11

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2