Gıda, İnşaat, Otomotiv ve Enerji’de Yeni İşbirlikleri Çok Yakın


İSTANBUL, Nisan 2012 – DuPont, sürdürülebilir büyümesinde anahtar rol oynayan Türkiye’deki İnovasyon Merkezi’nin resmi açılışını, DuPont Koruma Teknolojileri Başkanı Thomas G. Powell, EMEA Bilim ve Teknoloji Direktörü Dr. Simone Arizzi ve Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı’nın katılımıyla düzenlenen bir törenle bugün gerçekleştirdi. Bu merkez, şirketin dünyadaki on birinci, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi’nde açtığı üçüncü İnovasyon Merkezi. Hızla artan dünya nüfusuyla birlikte gelen zorlu sorunlara, yıllık 2.1 milyar $ küresel ARGE yatırımı ile cevap veren şirketin açtığı bu son İnovasyon Merkezi; gıda, inşaat, otomotiv ve enerji sektörlerinde bilimsel çalışmalara dayalı inovasyon faaliyetlerine odaklanacak. Türkiye’deki müşteriler, hükümet, akademi ve iş ortakları için benzersiz bir işbirliği ortamı yaratacak olan İnovasyon Merkezi, Türk şirketlerinin uluslararası arenada gerçekleştireceği çok sayıda başarılı projenin de zeminini hazırlamayı hedefliyor.




Yeni İnovasyon Merkezi’nin amacı; DuPont’un küresel ağının gücünü desteklemek ve Türk müşterilere ve ortaklara, DuPont’un dünya çapındaki 10,000’den fazla bilim insanına ve mühendisine interaktif saha içi ve Internet üzerinden video konferans aracılığıyla erişim hizmeti sağlamak. DuPont Koruma Teknolojileri Başkanı Thomas G. Powell, “Dünya nüfusu çoğalmaya devam ederken, gıda, enerji ve korumaya duyulan ihtiyaç da artıyor. Bu ihtiyaçları karşılamak için DuPont’un bilim alanındaki çalışmalarından daha fazlasına ihtiyaç duyulduğunun farkındayız” dedi. Powell, konuşmasında şunları ekledi: “DuPont’un yaklaşımı, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikçi çözümleri işbirliği içinde sunan küresel bir ortak olmak. İşbirliği, Türkiye gibi anahtar, hızlı büyüyen ülkelerde İnovasyon Merkezleri kurmanın arkasındaki itici güç.”




EMEA Bilim ve Teknoloji Direktörü Dr. Simone Arizzi, “Gelişmekte olan pazarlarda ARGE çalışmaları hızla ivme kazanıyor. Türkiye’deki iş ortaklarımızı DuPont’un, dünya çapındaki binlerce 2 bilim insanıyla ve mühendisiyle bağlantıya geçirerek, mevcut ürünlerimizi yeniden tanımlayacak, yeni pazar segmentleri kuracak ve inovasyon hızımızı arttıracağız” açıklamasında bulundu.




DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi’nde, işbirliği ve inovasyon için ayrı bölümler bulunuyor. İnovasyon alanında, şirketin en son teknoloji çözümleri, uygulamaları ve sektör trendleri sergileniyor. İşbirliği alanı ise, dünyanın farklı noktalarındaki şirket müşterileri ve ortakların işbirliği toplantıları yapması için tasarlanmış.




Açılışta söz alan DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık, “Türkiye bugün dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğu için, inovasyon konusunda muazzam bir potansiyele sahip” dedi. “İnovasyon Merkezimiz aracılığıyla özel-kamu ortaklıklarının problem çözme gücünü ortaya koymayı, büyümeyi sağlayacak bir katalizör görevi görmeyi ve Türk şirketlerinin dünya pazarlarında “inovasyon” konusunda karşılaştıkları zorluklara çözüm sunmayı ümit ediyoruz” diyen Aydınlık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşterilerimiz ve ortaklarımızla birlikte çalışarak bugünün küresel pazarının yeni taleplerine yanıt vermek ve kolektif çalışmalarımızı sürdürülebilir bazda büyütmeye devam etmek için sabırsızlanıyoruz.”
Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı ise DuPont İnovasyon Merkezi açılışı sırasında gerçekleşen konuşmasında şunları söyledi: “Bilim ve teknoloji ülkemiz kalkınma politikasının ayrılmaz bir parçasıdır. Son on yıldır, Türkiye’nin bilim, teknoloji ve inovasyon yatırımlarına verdiği önem katlanarak artmaktadır. Bilim ve teknoloji stratejimizin temel hedefleri; AR-GE talebini artırmak; bilim insanlarımızın, mesleki ve teknik çalışan sayısını ve niteliğini artırmak ve Gayrisafi Yurtiçi Hasılanın bir yüzdesi olarak AR-GE alanındaki Brüt Yurtiçi Harcamaları artırmaktır. Türkiye dönüşüyor. Kuşkusuz ki; bu dönüşümün önemli bir bölümü inovasyon yoluyla gerçekleşecek. Türkiye’nin önündeki vizyon; bilim ve teknoloji çıktılarının düzeyini artırmak ve araştırma sonuçlarını toplumun ve ekonominin yararlanacağı yeniliklere ve uygun iş fırsatlarına dönüştürmek. Bu açıdan inovasyon politikalarının; bilim, teknoloji ve yenilikçilikte insan sermayesi geliştirmek amaçlı daha fazla yatırım yapmayı teşvik ederek, bilginin oluşumunu ve yayılmasını hızlandırması önemli. Yeni işler yaratan yenilikçi büyük işletmelerin sayıları artmalı. Tüm bu sebeplerden ötürü; dünya çapındaki on DuPont İnovasyon Merkezi’ni takiben, onbirinci DuPont Inovasyon Merkezi’nin, Türkiye’de açılması, ülkemiz için son derece önemli.”


3 Şirketin diğer İnovasyon Merkezleri Japonya, Kore, Tayvan, Tayland, Hindistan, Brezilya, Meksika, ABD, Rusya ve İsviçre’de bulunuyor. DuPont’un İnovasyon Merkezleri ile ilgili daha fazla bilgi için Innovation Centers/en_US sitesi ziyaret edilebilir.