Tartisma ve Atolye Calismasi icin Istanbul'dan Katilimcilar Araniyor!


British Council'in kulturlerarasi genclik projeleri kapsaminda 10 ulkede baslattigi EU & Me adli proje, genclerin AB'ye giris surecinde kulturel cesitlilik konusunu tartismalarini, bu tartismalarin da goruntuye dokulerek, diger ulkelerle paylasilmasini hedeflemektedir.

Bu kapsamda British Council ve Genc Gelisim Dernegi isbirligiyle Istanbul ve Ankara'da ikiser gun sureyle iki atolye calismasi duzenlenecektir. Bu atolye calismalarinda yer almak, Turkiye'de kulturel cesitlilik ile ilgili goruslerinizi paylasmak, cesitlilik konusunda bilginizi artirmak istiyorsaniz ve asagidaki ozelliklere sahipseniz, atolye calismalarina katilacak genclerden biri olabilirsiniz.

Iki gun surecek olan ve yaygin egitim teknikleri ile katilimcilarin yasayarak ogrenme firsati bulabilecekleri atolye calismalari kapsaminda, katilimcilar kulturel cesitlilik konusunda bilgi edinmenin yani sira; kendi okul, sehir ve cevrelerinde cesitliligi kesfetmek, AB ve Turkiye'de cesitlilik konusunda bilgi alisverisinde bulunmak ve tum ogrendiklerini etkilesimli ve yaratici yontemler araciligiyla gorsellestirme imkani bulacaklardir.

Atolye calismalarinin tamami, daha sonra yapilacak ve British Council tarafindan Turkiye ve yurtdisinda kullanilacak olan kisa film icin videoya kaydedilecektir. Herhangi bir katilim ucreti yoktur. Istanbul disindan katilmak isteyenlerin yol paralari ve konaklama masraflari karsilanmayacaktir.


Tarihler: Istanbul, 24-25 Aralik 2005
(Ankara tarihleri Aralik sonunda ikinci bir duyuruyla aciklanacaktir)

Yer: Secilen katilimcilara daha sonra bildirilecektir.

Katilimci Sayisi: 15 kisi

Katilimcilarda Aranan Ozellikler:
- 17-22 yaslari arasinda
- Istanbul'da ikamet eden
- Kulturel cesitlilik konusuna ilgili
- Toplantiya tam katilim konusunda istekli
- Belirtilen tarihlerde katilim gostermek icin uygun

Atolye calismalarindan herhangi birine katilmak istiyorsaniz, asagidaki web adresinden ulasabileceginiz basvuru formunu doldurup basvurularinizi en gec 16 Aralik 2005 tarihine kadar

emrah.guler@britishcouncil.org.tr

adresine e-mail ile gonderebilirsiniz. Bu tarihlerden sonra yapilan basvurular dikkate alinmayacaktir. Son basvuru tarihlerinden en gec 3 gun sonra secilen katilimcilara e-mail ile bilgi verilecektir.

Basvuru Formu: http://www.britishcouncil.org/turkey-society-eu-me.htm

Mailimden alintidir