4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    21

    Firefox'un 100lerce mb bellek kullanmasına engel olun!

    Firefox'un bellek kullanımının artmasının ardında iki farklı etken var: Yeni sekme ve pencerelerde açılan web sayfalarının her biri sistem belleğinde yer işgal ediyor ve işgal pencere simge durumunda küçültüldüğünde de sürüyor. Ayrıca Firefox son ziyaret edilen 50 web sayfasını bilgisayarınızın belleğinde saklayarak daha önce ziyaret edilen 50 web sayfasını bilgisayarınızın belleğinde saklayarak daha önce ziyaret ettiğiniz adreslere gerektiğinde en kısa sürede ulaşmanızı sağlıyor. Ancak bu, son derece cömertçe belirlenmiş bir değer. Saklanan sayfaların sayısını azaltma şansına sahipsiniz. Bunun için önce adres satırına “about:config” komutunu girin. Ekrana gelen ayar isimleri içerisinden sessionshistory.max_entries’i bulun ve değişiklik yapmak için üzerine çift tıklayın. Standart değer olan 50 yerine daha düşük bir değeri ya da 0’ı seçip Tamam’a tıklayın. 1 ya da 5 gibi bir değer girdiğinizde son ziyaret ettiğiniz sayfalara hala RAM’de var oldukları için anında geri dönebilirsiniz. Bu değişiklik geçmişin kaydedilmesini de engellemiyor. Yani önceki sayfalara her zamanki gibi geri dönebilirsiniz. Tek fark onların internetten yeniden yüklenmesini bekleyecek olmanız. Firefox’un pencereleri simge durumunda küçülttüğünüzde artık ihtiyaç duymadığı bellek alanını serbest bırakmasını sağlıyabilirsiniz.
    Bunun için sağ fare tuşuyla ayar isimlerinin olduğu listedeki boş bir alana tıklayın ve açılan bağlam menüsünden Yeni / Boolean’ı seçin. Ayarların isimini verin alanından config.trim_on_minimize ifadesini girin ve Tamam’a tıklayarak seçiminizi onaylayın. Bir sonraki iletişim penceresinden True’yu seçin ve Tamam’a tıklayın. Son olarak işletim sisteminizi yeniden başlatın. Bol belleğin keyfini çıkarın….

    Alıntıdır:Chip (yazma işlemi benim )

  2. #2
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    ist.acıbadem
    Mesajlar
    191
    İtibar Gücü
    0
    saolasın doğaçç

  3. #3
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Yer
    İstanbul / Anadolu
    Mesajlar
    895
    İtibar Gücü
    18
    bende işte bunu arıyodum!

  4. #4
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2006
    Yer
    İstanbul / Anadolu
    Mesajlar
    895
    İtibar Gücü
    18
    Ya flood olcak özür dilerim ama sessionshistory.max_entries diye birşey bulamadım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2