2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    Geleceğin dosya sistemi WİNFS !!!

    WinFS Geleceğin Dosya Sistemi

    Windows Future Storage (WinFS - Windows Gelecek Depolama Sistemi) kod adlı yeni Windows dosya sistemi hakkında birçok spekülasyon yapıldı. Microsoft'ta bu yeni dosya sisteminin geliştirilmesinin sadece tek bir istemci sistem (VİSTA) ile sınırlı kalmayacak kadar önemli bir gelişme olduğunu belirtiyor. Ayrıca Windows Server 2003 sürümünde de WinFS'in kullanılması için planlar yapıldığını ekliyor.

    Kesin olan şeyse, WinFS 'in, geliştirilmekte olan yeniş SQL Server'ın (Yukon) dosya sistemine göre modellendiği. Bu yeni SQL Server'ın dosya sistemi tamamen ilişkisel veritabanına dayalı. NTFS, yukarıda anlattığımız gibi, dosyaları ve klasörleri daha hızlı yaratabilmek için zaten çapraz-dizinleme yöntemine başvuruyordu. Ancak çok daha gelişmiş indeksleme sistemine sahip olmasına rağmen, WinFS, Ana Dosya Tablosunda (Master File Table) NTFS tarzı bir sorgulama yapamıyor.

    Geliştiriciler artık sabit disk kapasitelerindeki sınırlamalar ile uğraşmak zorunda değil, hatta aksine şu anda neredeyse sınırsız kapasiteye sahip devasa depolama araçlarını yönetiyorlar. FAT sistemleri 200'er GB'lık diskler üzerindeki yüzlerce MB veri ile uğraşmak için tasarlanmamışlardı. Bu ikilem Microsoft'un Windows'un yeni kuşağı için harekete geçmesine yol açtı. Windows Future Storage (WinFS - Windows Gelecek Depolama Sistemi), XP'nin takipçisi olan Longhorn'da yerini alacak. İlk defa, bir sunucu teknolojisi ilişkisel veritabanı aracılığı ile ev PC'lerindeki bilgileri yönetecek. Bu yazı WinFS dosya sisteminin gelişimini ve gelecekteki sistemlerden kaldıracağı yükün izini sürüyor.

    ALINTIDIR...

  2. #2
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    20
    Güzelmiş yaa.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2