Gemalto, endüstride bir ilk olan Audi’nin gömülü 4G LTE bilgi-eğlence sistemini etkinleştiriyor


Istanbul, 5 Mart 2013 – Dijital güvenlikte dünya lideri Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), Cinterion® otomotiv sınıfı M2M (Makinadan-Makinaya) teknolojisinin, endüstride bir ilk olan Audi’nin gömülü LTE bilgi-eğlence sistemi için 4G bağlantı sağladığını duyuruyor. Audi A3 taşıtlarda bulunan geliştirilmiş “Audi connect” hizmetleri yüksek hızlı, düşük gecikme süreli bağlantının yanında, mobil Wi-Fi etkin nokta, İnternet radyosu, Web hizmetleri ve geliştirilmiş bir navigasyon sistemi içeren bir ileri özellikler paketi sunarak, hem sürücüler hem de yolcular için mobil yaşam tarzını zenginleştirecek.







Gemalto'nun sunduğu, LTE’ye hazır Audi connect hizmetiyle, kullanıcılar eşzamanlı ses ve veri hizmetlerinden, taşıta gelen sokak düzeyi görüntülü ileri navigasyondan, multimedya akışı ve yüklemelerden ve buna ek olarak sekiz araca kadar mobil bir Wi-Fi etkin noktadan faydalanabilir. Bağlantı, önce yüksek hızlı LTE/4G ağlardan yararlanıp, ardından 4G ‘nin kullanılamadığı yerlerde , 3G hızını, ileri ev ve ofis İnternet hizmetleriyle kıyaslanabilir olan en yüksek veri hızlarını sağlayacak şekilde optimize edilmektedir. Gemalto’nun rakipsiz Cinterion otomotiv M2M teknolojisi, hızlı ve yenilikçi otomotiv endüstrisine özgü zorlu koşullar altında en yüksek performansı sağlamak üzere geliştirilmiştir. Gemalto, Audi’ye özel hazırladığı bu çözümde, tüketici sınıfını LTE teknolojisini dönüştürerek, belirli endüstriyel ve otomotiv gereksinimlerini karşılayacak şekilde geliştirmiştir.


“On yıldan uzun bir geçmişe dayanan rakipsiz uzmanlığı ve yüksek kalitesinden ötürü Gemalto’nun piyasa lideri Cinterion ürünlerinin, zeki sürücülerimize gelecek nesil hizmetler sunmada ve gerçek bir ‘bağlantılı araba’ vaadini gerçekleştirmede bize yardımcı olabileceğine inandık,” diye belirten AUDI AG Elektik/Elektronik, Mühendislik Kurulu Başkanı Ricky Hudi şöyle ekledi: “Gemalto’nun ölçeklendirilebilir otomotiv M2M çözümü, 3G’den LTE’ye sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçiş yaparak, liderliğimizi yenilikle somutlaştıran daha hızlı, daha dinamik bir ürün sunmamıza olanak tanıyor.”


“Gemalto hem LTE hem de otomotiv sınıfı M2M gelişiminin ön sıralarında yer alıyor ve gömülü taşıt içi LTE teknolojisi için endüstrinin ilk çözümünü sunuyor," şeklinde konuşan Gemalto M2M Kıdemli Başkan Yardımcısı Norbert Muhrer ise sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu son derece yenilikçi ve dayanıklı, güvenilir teknoloji Audi gibi eski ortaklarımızın pazarda ilk olmanın avantajlarından yararlanmasını sağlıyor. 4G, yüksek bant genişliği ve müşteriler için gerçekten dönüştürücü bir bilgi-eğlence deneyimi yaratan gerçek zamanlı hizmetler sunmak açısından hayati bir önem taşıyor.”


Gemalto Hakkında
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) 2011 yılında 2 milyar € düzeyindeki yıllık geliriyle ve 43 ülkede bulunan 74 ofis ve 14 Araştırma ve Geliştirme merkezindeki 10.000’i aşkın çalışanıyla dijital güvenlik alanında dünya lideridir.


Hızla gelişen dijital toplumumuzun tam kalbindeyiz. Dünyanın her yanında milyarlarca kişi uygun, keyifli ve güvenli yollarla iletişim kurma, seyahat etme, eğlenme ve çalışma özgürlüğünü –her yerde ve her zaman- giderek daha fazla istemektedir. Gemalto artan kişisel mobil hizmetler, ödeme güvenliği, kimlik koruma, onaylı online hizmetler, bulut bilişim erişimi, e-Sağlık ve e-Devlet hizmetleri, modern taşıma çözümleri, M2M (makineler arası) iletişim ihtiyaçlarına yanıt vermektedir.


Gemalto bizim tasarladığımız ve kişiselleştirdiğimiz güvenli cihazlarda çalışan güvenlik yazılımlarını geliştirmektedir. Bu cihazları, içerdikleri gizli bilgileri ve sağladıkları hizmetleri yaşam döngüleri boyunca biz yönetiyoruz. Müşterilerimizin son kullanıcılarının dijital yaşamlarının kolaylığı ve güvenliğini arttırmak üzere daha fazla yol sunmasını sağlamak için, yenilikler yapıyoruz.


Gemalto, dijital ve kablosuz dünyada yazılımını ve güvenli cihazlarını kullanan artan sayıda kişiyle büyümektedir.


Ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen şu siteleri ziyaret edin: Gemalto, World leader in Digital Security , Just ask Gemalto , blog.gemalto.com ya da Gemalto’yu twitterdan takip edin: @gemalto.