Merhaba,

Öncelikle şu konudaki düşüncemi söylemek isterim ki, site dolaşmayla, e-posta okumakla, otomatik hitlerle para kazanılmaz. En etkili para kazanma yolu siteye içerik girmektir. Para kazanmada en güvenilir kaynak da hepimizin de bildiği gibi Google AdSense reklamlarıdır.
Tamamen kendi yapmış olduğum sitede işte bu Google AdSense reklamlarının gösterimlerini yarı yarıya paylaşıyoruz.


Site bir "article" sitesi ve İngilizce. Bu nedenle İngilizce bilmeyenler için içerik girmek sorun olabilir. Sitede Overview sayfasında her şey anlatılmış durumda aslında, burada da kısaca değineyim: Siteye üye oluyorsunuz ve yönetim panelinizdeki bölümde My AdSense kısmına Google AdSense For Content ID numaranızı giriyorsunuz, ve sistem sizin yazarı olduğunuz yazıların sayfalarında bir sizin reklamınızı gösteriyor, bir bizim. Google AdSense hesabınız yoksa http://www.google.com/adsense adresinden edinebilirsiniz. Site adı sorduğunda incelemesi için earnticle.com adresini verebilir, bu şekilde hesap açabilirsiniz. Ne kadar çok içerik girilirse arama motoru sonuçlarında olsun, etiketlere göre kategorilendirme yapan sitelerde olsun yazınız, dolayısıyla reklamlarınız daha çok çıkar.

Not: Siteyi İngilizce yapmamın nedeni, İngilizce AdSense reklamlarının Türkçe reklamlara göre 10 kat ve bazen daha üzerinde fazla gelire imkan vermesidir. Türkçe reklam veren siteler, şirketler tıklama başına o kadar az para veriyorlar ki Türkçe içerikle para kazanabilmek çok zor.


İçerik girme için birkaç da ip ucu vereyim:
* İnternet'te aslında çok sayıda article sitesi var, bunlardan izin verilen durumlarda yazıları alabilir ve içerik olarak girebilirsiniz ancak asıl yazarın adını eklemeyi unutmayın.
* Yukarıda söylediğim olayı sürekli aynı siteden yapmayın çünkü Google içeriği diğer sitelerle birebir aynı olan siteleri sevmiyor.
* Yazılarınıza mutlaka tag(etiket) ekleyin ve yazılarınızın uygun kategoride yer almasını sağlayın.
* Sitede arama motoru optimizasyonu adına çok şey yaptım, tüm yazıların adresi "http://www.earnticle.com/yazi-adi" olmakta, garip işaretler içermemektedir ki Google böyle siteleri çok sever.
* Bir sitenin hiti ne kadar yüksek olursa yayınladıkları AdSense reklamlarının tıklama başına verdikleri para da o kadar çok oluyor. Bu amaçla yazılarınıza başka yerlerden link vererek de kazancınızı arttırabilirsiniz.


Birkaç şey daha:
* Sakın ola ki, kendi reklamlarınıza tıklamayın, arkadaşlarınızla anlaşıp abartı tıklatmayın. Aynı kişinin haftada üç kere reklamlara tıklaması normal olarak kabul edilebilir ancak, bundan fazlası Google AdSense'i işkillendirir ve hesabınız kapatılabilir. Dürüst olup, bol bol içerik girmek inanın daha yararlı olacaktır.

Son olarak şunu söyleyeyim, yatarak para kazanılmaz, bu sadece İnternet'te değil, her yerde böyle. Gelin, bu siteye içerik girin, reklamlarımız yarı yarıya gösterilsin, tıklansın para kazanalım.