[left:abf549178c]http://www.habervitrini.com/haber_resim/google-341.jpg[/left:abf549178c]Dünyanın en büyük internet arama sistemi Google, Türk kullanıcılar ve reklam verenlerin, yerel ürün ve hizmetlere ulaşmalarını sağlamak için Türkiye’de ofis açtı.


Dünyanın en büyük internet arama sistemi Google, Türk kullanıcılar ve reklam verenlerin, yerel ürün ve hizmetlere ulaşmalarını sağlamak için Türkiye’de ofis açtı. Google’ın Gelişmekte Olan Pazarlardan Sorumlu Direktörü Dennis Woodside, Google’ın Kaliforniya’da bir garajda başladığını anımsatarak, bugün dünyanın pek çok yerinden erişilebildiğini anlattı.

Google’ın dünyanın bütün bilgilerini organize etmeye çalıştığını ifade eden Woodside, içerikle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Google için bundan sonra mobil telefonların da önemli olduğuna dikkati çeken Woodside, mobil telefonların artık internet bilgisi için erişim noktası olacağını söyledi.

YENİLİKÇİ YOLLAR: Google’ın amacının her geçen gün yenilikçi yollar bulmak olduğunu ifade eden Woodside, Google’ın bugün 171 dilde arama motoru bulunduğunu, aynı zamanda video, gmail, googleearth gibi pek çok hizmeti de kullanıcılara sunduğunu kaydetti. Türkiye’nin, 3 yılda penetrasyonu en hızlı yükselen pazarlardan biri olduğuna işaret eden Woodside, şunları söyledi: "Türkiye’de canlı bir e-ticaret ve bankacılık var. Türk kullanıcıları teknik olarak internet konusunda iştahlı. Google’ın Türkiye’deki yatırımı, çoğu iyi eğitimli ve teknik kavrayışa sahip Türk internet kullanıcılarına önemli ölçüde yarar sağlayacaktır. Türkiye bizim ilgilendiğimiz öncelikle girilmesi gereken ülkeler listesindeydi."

16.5 MİLYON TÜRK: Google Doğu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgeleri Pazarlama Direktörü Yonca Brunini ise, Google.com.tr ile ilgili verileri açıkladı. Türkiye’nin internet kullanıcı sayısının 2001 yılından bu yana katlanarak büyüdüğüne işaret eden Brunini, bugün bu rakamın 16,5 milyona ulaştığını bildirdi. Türk internet kullanıcılarının yüzde 91’inin geniş bant bağlantı kullandığını belirten Brunini, insanların internette daha fazla vakit geçirdiğini ve bu bağlamda internetten alışveriş yapma eğilimlerinin arttığını anlattı. Türk internet kullanıcıları arasında internette ürün ve hizmet aramanın yüzde 65’lik bir oranla yüzde 63’lük orana sahip e-posta kullanımının önüne geçtiğini kaydeden Brunini, daha sonra chat, günlük haber okuma ve müzik gibi kullanım alanlarının geldiğini söyledi. Google’ın geçen ay içinde Türk internet kullanıcılarının yüzde 93’ü tarafından ziyaret edildiğini belirten Brunini, Türk internet kullanıcılarının yüzde 86’sının online arama ve satın alma konusunda öncelikli tercihinin Google olduğunu bildirdi.

DEĞER YARATAN REKLAMCILIK: Google Türkiye Ülke Müdürü Erem Karabey de, internet kullanıcısının, zamanının yüzde 22’sini internette harcarken, internet reklamcılığına yapılan yatırımın son tüketicinin yoğun ilgisine oranla son derece az olduğuna dikkat çekti. Google’ın reklam çalışmaları ve Google Adwords hakkında bilgi veren Karabey, şunları söyledi: "Değer yaratan reklamcılığa inanıyoruz. Gerçek zamanlı raporlama ve analiz sunuyoruz. Biz Türk kullanıcılarının hem internet deneyimini geliştirmeyi hem de satın alma öncesi araştırma ve online işlemler yaptığından e-ticareti büyütmeyi istiyoruz."