2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    gaziantep
    Mesajlar
    6
    İtibar Gücü
    0

    hardisk jampurlari ile ilgili

    arkadaslar benim yine bir sorunum var ve yine sizlerden yardim istiyorum benim iki tane hardiskim var 40gblik biri samsung digeri ise maxtor ben bunlarin ikisinede windows xp kurdum bunu yapmamin amaci abimin kullandigi window ile benimkini ayirmak içindir. ben acilista iki isletim sormasini istiyorum ve bunu jampurlarla yapiyorsun bunu bir turlu ayarlayamadim bana jampurlari birinci hardiskte nereye ikincide nereye takacagimi ve acilista iki isletim sistemini sormasini nasil saglaya bilecek arkadaslarin yardimlarini bekliyorum umarim yanlis yere acmadim konuyu biraz windows ile ilgili oldugu için böyle dusunuyorum.. diger bir konuda daha var hardiskin saglamlik kontorlunu yapacak bir program varmi varsa onu nereden bulabilirim... neyse arkadaslar yardimlarinizi bekiloyorum

  2. #2
    Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2005
    Mesajlar
    52
    İtibar Gücü
    0
    bir IDe kabloya 2 disk bağlayabilirsiniz. Bir kabloya bağlanacak 2 disk için jumper ayarları yapılmalı. Kablonun mavi kısmı anakarta ondan sonra gelen orta bağlantı master harddiske diğeride slave harddiske bağlanmalı. Yani kablonun ilk tarafına bağlanan cihaz master ikincisine bağlanan slave oluyor.

    Bir harddiski nasıl master veya slave yaparım ?

    Harddisk güç ve IDE girişinin arasında pinler bulunur. Bir jumper bu pinlerden ikisini birleştirecek şekilde takılıdır. Ancak bu jumper çıakrtılıp farklı bir yere takılabilecek şekildedir. İşte bu pinlerden hangisinin kısa devre edilince master veya slave olacağını disk üzerindeki etikette tablo çeklinde gösterir. Master genelde sol baştan iki pinin birleşimidir. Jumper dik biçimde en sola takılır. (Kesin sonuç için tabloya bakın)

    Diski açılış ekranında gördüyseniz windowsta görecektir. Bu durumda diskin elektronik kısmı çalışıyor demektir. Diskte bir problem varmı yokmu diye test etmek için windows üzerinde Bilgisayarım / yereldisk / sağtuş özellikler deki araçları kullanabilirsiniz.

    iki diske ayrı ayrı takılıyken windows kurduysanız normal şartlarda ikiside takılıyken seçim yapamazsınız. Seçim menusu çıksın isityosanız iki diskte takılıyken yani master disk ile windows çalışır durumda iken kura girer yüklenecek sürücü kısmını yereldisk D yaparsanız ikinci windows D ye kurulur ve açılışta disk windows boot menusu çıkar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2