3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jan 2006
    Mesajlar
    40
    İtibar Gücü
    0

    IIS(internet information services)Kurulumu

    iis nedir?

    IIS Internet Information Services demektir. XP professional'da bu eklenti mevcuttur. onceki windows surumlerinde (sanirim NT haric) bu olay PWS (Personal Web Server) olarak geciyordu.

    fonksiyon / işlev:

    peki IIS ne ise yarar? IIS bilgisayarinizda kapsamli ve neredeyse tam donanimli bir web sunucusu (server) kurmanizi saglar. ASP gibi sunucu tarafli calisan programlama dillerini/scriptlerini kendi bilgisayarinizda gosterebilmeniz ve uzerinde hizli calisabilmeniz icin IIS kurmaniz kacinilmazdir. aksi takdirde bedava web alani veren sitelere uye olup bunlar uzerinde calismaniz gerekmekte. tabi bu durumda zaman kaybini goze alacaksiniz.

    IIS zamandan tasarruf ve erisim kolayligi saglar. web dosyalariniz hemen elinizin altindadir. istediginiz degisikligi aninda yapip sayfayi tekrar goruntuleyebilirsiniz. web alanı satın alirken eger windows sunucu tercihi yaparsaniz bu durumda da size alan saglayan sirketin IIS sunucusunu kullanacaksiniz demektir. yani web alani aldiginiz sirketler de IIS kullaniyor. tabi linux'larda durum farkli.

    Eger standartlarin cok ustunde bir baglantiniz ve sadece bu ise ayirabileceginiz guclu bir bilgisayariniz varsa, web alani satin almak yerine bir IIS kurup kendi kendinizin sunucu ihtiyacini karsilayabilirsiniz. tabi bu durumda bahsi gecen bilgisayari 24 saat acik tutmak zorunda kalacaksiniz.

    Kurulum:

    IIS kurmak icin ihtiyaciniz olan sey oncelikle XP professional veya NT. XP home version'da malesef bu arac yok. eger home kullaniyorsaniz professional'a terfi etmeniz gerekecektir.

    XP professional kullandiginizi varsayarsak,
    kontrol paneline girin ve asagidaki adimlari uygulayin:



    1) Add/remove programs (program ekle kaldir)
    2) karsiniza gelen pencereden Add/remove windows components (windows bile$eni ekleme kaldirma)
    3) karsiniza gelen menude tikli olan araclarin tikini kaldirmayin, aynen kalsin. IIS server'i tikleyin ve tamam'i tiklayin. eger windows CD'si isterse takin.

    iste IIS'niz kuruldu. simdi yine kontrol paneline girin. Administrative tools (yonetim araclari) tiklayin. buradan IIS'nin detaylarina erisebilirsiniz. kök dizinini belirleyebilir ve ona gore calisabilirsiniz.

    unutmayin! web dosyalariniz artik belirleyeceginiz kök dizininde yer almali. boylece internet explorer acip adres cubuguna 127.0.0.1 yazdiginizda kendi sunucunuzda kendi sayfalarinizi goruntuleyebileceksiniz.Yaptığınız asp sayfalarını C\inetbup\wwwroot dizinine atıyoruz.

    Kolay gelsin...

  2. #2
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Oct 2005
    Mesajlar
    639
    İtibar Gücü
    0
    ooo bilgiler için teşekkürler

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0
    kardeş çok güzel anlatmissin benm bunu yaptım ama 127.0.0.1 e girdiğimde benden kullanıcı adı ve parolası istiyor...bu puroblemi nasıl çözeceğim onuda anlatabilirmisin.... bir zahmet tşk ederim...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2