KURALLAR

1- İkinci El bölümünde açık arttırma yasaktır.
2 -Satmak istenilen ürünün fiyatını belirtilmek zorundadır.
3- Ürünlerin fiyatını yükseltme yada düşürme, gereksiz yere mesaj yazarak ilanın amacını bozmak yasaktır.
4- Satmak istediğiniz bir ürünün başlığı 24 saat içinde bir kez açılabilir. Yani satılması istenen bir ürün, 24 saat içinde en fazla bir başlık açılarak gösterilebilir. 24 saat içinde aynı ürünün birden fazla başlığı açılırsa açılan diğer başlıklar silinicektir.
5- Birden fazla ürün satıcak kişiler bir başlıkta bunu belirtebilirler. Ancak satılıcak ürünlerin her biri için birden fazla başlık açılacaksa 24 saat içinde başlık sayısı 5’i geçmemelidir.
6- Satışı yapılmak istenen program,yazılım, oyun yada yasal olarak satışı yapılmamış her türlü parça veya programların satışı için ilan verilmesi yasaktır. Özellikle lisanslı oyun yada programların cd'lere yazılarak satışının yapılması yasaktır.
7- Satışı hızlandırmak için sahte bir isimle üye olup ilana müdahale edecek her türlü mesaj yazan sahte kullanıcıların üyeliği silindiği gibi ilan veren kişide ceza alıcaktır.
8- İlanlardan sonra yazılan gereksiz mesajlar (hayırlı satışlar, kolaygelsin gibi…) silinecek, tekrarı durumunda ceza uygulanıcaktır.
9- Sigara, alkol, uyuşturucu ve bu gibi sağlığa zararlı tüm maddelerin satışı yasaktır.
10- Donanım Merkezi burada sadece alıcı ve satıcıları buluşturmaktadır. Site satış sırasında yada sonrasında oluşabilecek sorunlardan sorumlu olmadığından sorunlar alıcıyı ve satıcıyı ilgilendirmektedir.
11- Bu kurallar İkinci El Bölümlerinde yani "İkinci El Alınık" ve "İkinci El Satılık" bölümlerinin ikisindede geçerlidir.

TAVSİYELER

1- İlan başlıklarında ürünün kısa ve net biçimde anlaşılmasına özen gösterin. Bu ürününüze olan ilgiyi daha net bir şekilde ortaya çıkarıcaktır.
2- Herhangi bir olumsuzluk yaşamamak için ürünün tüm bilgilerini belirtin. Garanti durumu,fatura varsa hasarları…
3- Ürünün ilanlarında satışların anlaşılır olması bakımından resim eklemeniz satışlarınızı olumlu yönde etkileyecektir.
4-Dilerseniz ürünün incelemesini veya referans resim olarak üretici sitesini gösterebilirsiniz.
5-Ürün için anlaşıldıktan sonra alıcı ile satıcı birbirlerine telefon ve açık adres vermeyi unutmaması, bir aksaklık olmaması açısından önemlidir.Bu şekilde sorun çıkma olasılığını en aza indirmiş olursunuz.


YAPTIRIMLAR

Kullanıcı bu kurallara uymadığı taktirde 1 adet sarı kart alıcaktır.Bu olayların tekrarında ise kullanıcı süresiz uzaklaştırma alıcaktır.

Donanım Merkezi bu cezaları ve yaptırımları uzatma yada kısaltma hakkına sahiptir.

Daha önce karşısındaki kişiyi kandırmaya yada dolandırmaya çalışan kişiler “Teşhir” başlığında isimleri ve hangi nedenden dolayı teşhir edildikleri yazılacaktır.
Bu yazı, alış-veriş yapacak kişiler için sadece bir ön referans oluşturmak amaçlıdır.

Bu bölümü kullanan her kullanıcı bu kuralları kabul etmiş sayılır.