3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    117
    İtibar Gücü
    0

    Intel "Conroe" nun adını koydu = Core 2 Duo

    Intel "Conroe" nun adını koydu = Core 2 Duo

    08.05.2006 12:04
    Ömer Faruk Yıldız
    Kaynak: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2170


    Intel uzun zamandır merakla beklenen "Conroe" kod adlı işlemcisinin yeni adını ve piyasaya çıkş tarihini bugün açıkladı. Intel'ın Pentium 4 ve D serisinde kullandığı Netburst mimarisinden yeni mimariye geçişinin ilk örnekleri olaak Conroe işlemcilerin adı Intel Core 2 Duo olarak açıklandı. Ayrıca daha önce olduğu gibi bu işlemcilerin profesyoneller için geliştirilmiş üst versiyonları ise Intel Core 2 Extreme olarak adlandırılmış. 65nm teknolojisini kullanan işlemcilerin Taipei'deki Computex 2006 (6 Temmuz 2006) fuarında resmi lansmanının yapılması ve temmuz aylarında piyasada olması bekleniyor.



    AMD ise 23 Mayıs'ta DDR2 destekleyen yeni platfromu AM2'nin tanıtımını yapmaya hazırlanıyor.

  2. #2
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    Testleri dahi yapılmış baksanıza:
    AMD eger AM2 soket teknolojisi, 65nm uretim teknolojisi ve K8 mimarisinde onemli bazi degisikliklere gitmez ve performans artisi yakalayamaz ise, sanirim bu yeni bir donemin baslangici olacak.

    Intel, Conroe hakkinda yaptigi etkileyici aciklamalarin ardindan (14 katmanli islemci mimarisi, SSE komut setinin tek saat dongusunde islenebilmesi vs) ilk test sonuclarini yayinladi.

    2.66Ghz Conroe, Pentium D 950'den ortalama yuzde 40 daha hizli ve sadece 65W guc harciyor.

    2.8Ghz'e overclock edilmis AMD Athlon FX-60 ile yapilan karsilastirmada ise Conroe, rakibine OYUNLARDA yuzde 35-40 ustunluk sagliyor ki bu saat hizindaki modelden daha hizli 3Ghz hizinda calisan bir Extreme Edition modeli de olacak.

    AMD ciddi bir tehlike ile karsi karsiya. Intel yetkililerinin, "rakiplerimiz gelistirdigimiz mimari ile bas edebilmek icin en az 2 seneye ihtiyac duyacaklar" dediklerinde biraz abartili bulmustum ancak sonuclara bakilirsa belki az bile demis olabilirler.

    Bu gercekten cok buyuk bir gelisme.

    haber detaylari icin:
    http://www.anandtech.com/tradeshows/...spx?i=2713&p=3
    [center:2ddd73f8aa][/center:2ddd73f8aa]

  3. #3
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Yeni işlemciler daha çok performans, daha az enerji ve daha çok cepten para çıkışı sağlıyorlar. Çünkü yeni işlemciler ile birlikte uygun anakartları almak bayağı bir masraflı olabiliyor.

    "AM2 soket teknolojisi, 65nm uretim teknolojisi ve K8 mimarisinde onemli bazi degisikliklere gitmez ve performans artisi yakalayamaz ise, sanirim bu yeni bir donemin baslangici olacak." AMD gene ne yapar eder Intel ile olan rekabetinde geri kalmaz diye düşünüyorum ama Intel Conreo ile iyi bir göz dağı verdi diyebiliriz. :]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2