4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0

    Intel den 4 çekirdekli işlemci

    Intel’den yüksek kademeli bir yönetici tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın en büyük işlemci üreticisi 2007 yılında dört çekirdekli işlemcilerini piyasaya sürmeyi planlıyor. Açıklamada ayrıca, Intel olarak bul yıl 60 milyon çift çekirdekli işlemci satmayı hedefledikleri belirtildi.


    Intel tarafından tasarlanmakta olan ve 2007 gibi piyasaya sürülmesi planlanan Clovertown isimli yeni yonga, dört çekirdekten oluşuyor. Yani, dört işlemci tek bir gövdede yer alıyor. Geçen sene işlemci piyasasına giren AMD ve Intel markalı çift çekirdekli işlemciler, tek çekirdeklilere göre daha az güç ile birden fazla uygulamayı daha hızlı bir şekilde çalıştırabiliyor. Dört çekirdekliler ise çok çekirdek mimarisinin potansiyelini bir adım ileri taşıyor.

    İşlemci piyasasında birbiriyle ağır bir rekabet içinde olan ve hatta davalık olan Intel ile AMD, piyasaya ardı ardına çift çekirdekli işlemciler sürüyor. AMD’nin çift çekirdek atağında büyük bir başarı elde etmesi, şirkete Intel’den ciddi oranda pazar payı kazanmasını sağladı. Intel’in bu pazar kaybı özellikle sunucu piyasasında gelişti.

    Çeşitli araştırmalara göre, son zamanlarda AMD ile Intel arasındaki rekabet giderek hız kazandı. AMD, Intel’e karşı son yıllardaki en büyük atılımını gerçekleştirerek 40 yıla yaklaşan bir tarihe sahip dev işlemci üreticisinden ciddi oranda pazar payı kazandı. Son araştırmalar, PC piyasasının yüzde 85’ini elinde tutan Intel’in sunucu piyasasındaki Pazar payı yüzde 75’lere kadar geriledi.

  2. #2
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    vaybe bu işlemcilerede kabak çekirdeği gibi habire çekirdek ekliyolar

  3. #3
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Apr 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1.105
    İtibar Gücü
    0
    Alıntı kara-kral Nickli Üyeden Alıntı
    vaybe bu işlemcilerede kabak çekirdeği gibi habire çekirdek ekliyolar
    Yok yok ayçiçeği Ama Bu Intel ile Amd arasındaki yarışın bu kadar kızışacağını düşünmemiştim, şaka maka dün 2 bugün 4 oldu çekirdekler.
    Ben daha iki çekirdeği almaya fırsat bulamamışken 4 çekirdekli çıktı, şimdi ben dört çekirdekliyi alana kadar da 8 çekirdekliler çıkar.Bu teknolojini hızına yetişilmez yaa

  4. #4
    Guest
    tufoli o zaman sen şimdiden 8 çekirdeklinin parasını biriktirmeye başla.. çıktığı zaman sorun olmaz senin için.. çünkü paran bankanda hazır olur..

    Intel ile Amd arasındaki rekabetin bu kadar hızlı olması şaşırtıcı.. benim gözlemlediğim kadarıyla kullanıcı İntel ile Amd yi aynı kefeye koyuyor.. bu da belki İntel ve Amd şaşırtıyordur.. bunlarda bu şaşkınlıkla havire çekirdeklileri çıkartıyorlardır.. ben halen anlayamadım ama...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2