4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    iPod a Ses Sınırlaması

    MP3 çalarların duyma problemi yaratabileceğini ortaya çıkaran bir araştırmanın ve ardından gelişen tartışmaların sonucunda, Apple, popüler iPod MP3 çaları için bir yazılım güncellemesi yayınladı.

    Yazılım güncellemesi, iPod’a maksimum sesi sınırlama özelliği katıyor. Apple’ın tartışmaların ardından gerçekleştirdiği bu ani hamlesi, ‘zekice’ bir hareket olarak yorumlanıyor.

    MP3 çalarların işitme problemleriyle olan ilişkisi üzerine artan endişeler nedeniyle ABD tabanlı eğlence elektroniği devi Apple, popüler iPod müzik çaları için bir yazılım güncellemesi yayınladı. “iPod Software Update 1.1.1” isimli güncelleme, beşinci jenerasyon iPod’lar ve iPod Nano için geçerli bulunuyor.

    Yazılım güncellemesi, kullanıcılara maksimum sesi belirleme gibi bir özellik katıyor. Yeni özelliklerin arasında en önemlisi ise ses sınırının bir kod ile kilitlenebilmesi. Maksimum ses miktarının bir kod ile sınırlandırılması, özellikle çocuklarını aşırı derecede yüksek sese maruz bırakmak istemeyen ebeveynler için tasarlanmış.

    Apple’ın böyle bir güncelleme yayınlamasının arkasındaki bir diğer neden olarak ise Ocak ayında şirket aleyhinde açılmış bir dava gösteriliyor. Davanın nedeni, 104 ile 115 desibele kadar çıkabilen sen çıkışıyla iPod’un duyma problemlerine yol açabileceğinin savunulması. Bu yüzden, güncelleme, şirket aleyhinde gelecekte açılabilecek olası davaların önüne geçmesi bakımından ‘zekice bir hareket’ olarak yorumlanıyor.

    Bütün bu gelişmelerin ardından şirketin hisselerinin Nasdaq elektronik borsasında yaklaşık yüzde 1 oranında değer kaybettiği rapor ediliyor.

    Apple, yaptığı açıklamada, iPod kullanıcılarının yazılım güncellemesini apple.com/ipod/download adresinden ücretsiz bir şekilde indirebileceğini belirtiyor.
    (Hürriyetim)
    Konu KaRa_KRaL tarafından (07-08-2007 Saat 17:11 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    709
    İtibar Gücü
    0
    ipod ne kadar ses sınırlaması koysada onu kaldıran programlar var hatta ben şu an kullanıyorum yani ipodun bu uygulamayı yapabilmesi biraz zor
    İmzanız Forum Kurallarına Aykırıdır.. Lütfen Forum Kurallarına Uygun olarak İmzanızı Değiştiriniz.

  3. #3
    Üye Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2005
    Mesajlar
    89
    İtibar Gücü
    0
    evet ses sınırlamasını programla kıra biliyosun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #4
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    olum zaten ses sınırlamasını kullanıp kullanmamak isteğe bağlı kulak sağlığı için ne kırmasından bahsediyorsunuz siz ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2