Eski tarih, efsanevi yiyecekler ve üzüm bağları arasında yaşayarak İtalya'da tıp eğitimi alma fırsatı, tıbbi kariyeriniz boyunca değer vereceğiniz bir deneyimdir. İster başkentteki Roma Sapienza Üniversitesi'nde, ister moda başkentinde bir Milano tıp üniversitesinde olsun, İtalya'da tıp eğitimi alacak ve en iyi öğretmenlerden, profesyonellerden ve tıbbi kurumlardan bazılarından tıp ile alakalı her şeyi öğreneceksiniz.
İtalya, İtalya'da İngilizce tıp okumak isteyen öğrencilere çeşitli üniversiteler sunmaktadır; büyük üniversitelerden küçüklere kadar herkesin tercihlerini karşılayacak eğitim merkezleri bulunmaktadır. İtalya’da tıp okuyup iyi bir derece aldığınızda, bu derecenizin neredeyse tüm Avrupa ülkelerinde saygı ile karşılanacağından emin olabilirsiniz.

İtalya, İtalya’da üniversite eğitimi ve İtalya’da tıp eğitimi için her zaman bir eğitim merkezi olmuştur, felsefe, sanat ve özellikle tıbbi eğitim çokça tercih edilmektedir. İtalya'da uluslararası öğrenciler için tıp eğitimi alma şansı, ABD ve İngiltere gibi ülkelerdeki okulların maliyetinin bir kısmı için İtalyan yaşam tarzının tadını çıkarmak, dünya standartlarında bir eğitim almak anlamına gelir.

İtalya’da Tıp Okumak İçin Bu Aşamaları Tamamlamanız Gerekmektedir:

  • Genel üniversiteye giriş yeterliliği,
  • Biyoloji, Kimya, Fizik ve Matematik alanlarında IMAT,
  • İngilizce yeterlilik testi,
  • İtalyanca bilgisi önerilir, ancak tamamen gerekli değildir. İtalyanca konuşabilmek ve anlayabilmek klinik çalışma ve stajı kolaylaştıracaktır.


Tüm Avrupa'da hem kültürün hem de eğitimin merkezi olan İtalyan tıp fakülteleri, hem Avrupalılar hem de Avrupalı ​​olmayanlar için her zaman rüya okulu olmuştur. İtalya'da tıp okumak için sabırsızlanıyorsanız, o zaman aslında hayatınızın en iyi kararını vermek üzeresiniz.
Bugün İtalya'da, eğitimin şimdiki nesil için sağlanabilecek ve henüz gelmeyecek miras olduğuna inanılmaktadır. Bu gerçeğe dayanarak, sadece sistemi geliştirmeye çalışmak amacıyla zaman zaman eğitim sistemine yeni şeyler eklenmektedir. Bu geliştirmelerin yıllar içinde en göze çarpanı İngilizce tabanlı tıp programlarıdır. Bu geliştirmeler, amacı İtalya'daki tıbbı incelemek olan ve bilgi çeşmesinden su içmeyi dört gözle bekleyen öğrencilerin bunu yapma fırsatını oldukça kolaylaştırmıştır.

Eğer İtalya’da göreceğiniz eğitimin İtalya’da tıp eğitimi olmasını istiyor iseniz, https://pavaedu.com olarak bunu size sağlayabiliriz. Şimdiye kadar İtalyan tıp üniversitelerine yerleştirdiğimiz binlerce Türk öğrenci, bunu en iyi şekilde yapabildiğimizin en iyi kanıtıdır. İtalya’da tıp eğitimine hak kazanmak ve bunu kolaylaştırmak hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız var ise hemen tarafımızla iletişime geçebilirsiniz. Bunu müşteri hizmetlerimiz üzerinden veya sitemizin hemen başvur kısmından kolaylıkla yapabilirsiniz.