9 sonuçtan 1 ile 9 arası
  1. #1
    Donanımcı Array sena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    791
    İtibar Gücü
    0

    Exclamation Kadir Gecesi

    HERKESİN KADİR GECESİ MÜBAREK OLSUN....

    Sual: Kadir gecesinin önemi nedir?
    CEVAP
    Ramazan-i serif ayi içinde bulunan en kiymetli gecedir. Bazi âlimlere göre Mevlid gecesinden sonra en kiymetli gecedir. Kadir Gecesi, Muhammed aleyhisselamin ümmetine mahsus bir gecedir. Baska peygamberlere böyle bir gece verilmemistir. Hadis-i serifte buyuruldu ki:
    (Allah Kadir gecesini ümmetime hediye etti, ondan önce kimseye vermedi.) [Deylemi]

    Peygamber efendimiz, daha önceki ümmetlerden bin sene cihad eden insanlari düsünüp, benim ümmetimin ömrü kisadir, az ibadet ederler diye üzülünce, Allahü teâlâ, (Kadir gecesi senin ve ümmetinindir) buyurup Habibinin kalbini ferahlandirdi. Hem de Kadir gecesi, her Ramazan ayinda gelir.

    Resulullah efendimize kendisinden önceki insanlarin ömürlerinin ne kadar oldugu bildirilince, kendi ümmetinin ömürlerini kisa buldu, uzun ömürlü olan digerlerinin isledikleri salih amelleri isleyemezler diye düsününce, Allahü teâlâ Ona bin aydan hayirli olan Kadir gecesini ihsan etti. (I. Malik)

    Resulullah efendimiz, (Beni Israil peygamberlerinden 80 yil Allahü teâlâya ibadet eden oldu) buyurunca, Eshab-i kiram hayret ettiler. Bunun üzerine Cebrail aleyhisselam gelip; “Ya Resulallah, senin ümmetin bu peygamberlerin, 80 yillik ibadetine sasarlar. Allah sana ondan iyisini gönderdi” diyerek, (Kadir gecesi, bin aydan hayirlidir) mealindeki âyeti okudu. (Tefsir-i Mugni)

    Kadir gecesi hakkindaki hadis-i seriflerde buyuruldu ki:
    (Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allah, o günlerde dua edenin istegini geri çevirmez, onlari magfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar, Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri.) [Deylemi]

    (Inanarak ve sevabini Allah’tan umarak, Kadir gecesini ihya edenin geçmis günahlari affolur.) [Buhari, Müslim]

    (Kadir gecesinde, bir kere Kadir suresini okumak, baska zamanda Kur’an-i kerimi hatim etmekten daha sevaptir. Kadir gecesinde bir tesbih (Sübhanallah), bir tahmid (Elhamdülillah), bir tehlil (Allahü ekber) söylemek yedi yüz bin tesbih, tahmid ve tehlilden kiymetlidir. Bu gece koyun sagimi müddeti kadar [az bir zaman] namaz kilmak, ibadet etmek, bir ay bütün geceleri sabaha kadar ibadetle geçirmekten daha kiymetlidir.) [Tefsir-i Mugni]

    (Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanin, birincisinde bütün günahlari bagislanir. Ikincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer.) [Tefsir-i Mugni]


    Sual: Kadir gecesinin kiymeti nedir ve 27. gece oldugu kesin midir?
    CEVAP
    Kadir gecesi Ramazan ayi içindedir. Kadir gecesinin hangi gece oldugu, kesin olarak belli degildir. Âlimlerimiz, (Allahü teâlâ, rizasini taatte, gazabini günahlarda, orta namazi bes vakit namazda, evliyasini halk arasinda, Kadir gecesini Ramazan ayi içinde gizlemistir) buyuruyorlar.

    O halde Allahü teâlânin rizasina kavusmak için, hiçbir iyiligi küçük görmemeli! Gazabi günahlar içinde sakli oldugu için, hiçbir günahi küçük görmemeli; orta namazi kaçirmamak için, bes vakit namazi vaktinde kilmali; evliya halk arasinda gizli oldugu için herkese iyi muamele etmeli. Her geleni Hidir, her geceyi Kadir bilmelidir.

    V.Necat’taki hadis-i seriflerde buyuruldu ki:
    (Allah indinde en kiymetli gece, Kadir gecesidir.)

    (Bin aydan daha kiymetli olan Kadir gecesinin hayrindan mahrum kalan, her hayirdan mahrum kalmis sayilir.)

    Kadir gecesi ile ilgili hadis-i seriflerden birkaçi da söyledir:
    (Kadir gecesini Ramazanin son on gününde arayin.) [Müslim]

    (Kadir gecesini, Ramazanin son on gününün 21, 23, 25, 27 ve 29 gibi tek gecelerinde veya Ramazanin son gecesinde arayin. Sevabini umarak Kadir gecesini ibadetle geçirenin günahlari affolur.) [I.Ahmed]

    (Kadir gecesi Ramazanin 27. gecesidir.) [Ebu Davud]

    Imam-i a’zam hazretleri, Kadir gecesinin, Ramazanin 27. gecesine çok isabet ettigini bildirmistir. (Kadir gecesine rastlamis olan bir geceyi ihya eden, Kadir gecesini ihya etmis gibi sevap kazanir) hadis-i serifini düsünerek sik sik vaki olan 27. gece ihya edilirse, o gece Kadir gecesi olmasa bile, büyük sevaba kavusulur.

    Kadir gecesini soran bir zata, Peygamber efendimiz, (Bu yil Kadir gecesi Ramazanin ilk gecesi idi geçti. 27. geceyi ihya et! Ramazanin 27. gecesini ihya edene, vücudundaki killar sayisinca, hac, umre, sehid ve gazi sevabi verilir) buyurdu. Baska birisine de, (Bu yil Kadir gecesi geçti, fakat Ramazanin 27. gecesini ihya et! Kadir gecesi sevabina kavusursun. Sefaatten nasipsiz kalmazsin) buyurdu. Hz. Âise validemize de, (13. gece idi geçti. Kadir gecesini kaçirdiysan, 27. geceye kavusursun. O geceyi ihya edersen, ahiret yolculugu için azik olarak o geceki ibadet sana yeter) buyurdu.Hz. Âise (Resulullah, Ramazanin son on gününde çok ibadet ederdi) buyuruyor.

    Imam-i Sarani hazretleri, (Ramazan, pazar günü baslarsa, Kadir gecesi 29. gecedir. Sali baslarsa 27. gece, persembe baslarsa 25., cumartesi baslarsa 23., pazartesi baslarsa 21., çarsamba baslarsa 19., cuma baslarsa 17. gecedir) diyor.

    Mübarek vakitlerde, günahlardan titizlikle uzak durmali, taatlari, ibadetleri ve her çesit hayrati artirmalidir. Zira Allahü teâlâ, tarafindan sevilen kimse, faziletli vakitlerde faziletli amellerle mesgul olur. Bugzettigi kul ise; faziletli vakitlerde kötü islerle mesgul olur. Kötü islerle mesgul olanin bu hareketi azabinin daha siddetli olmasina ve Allahü teâlânin, ona daha çok bugzetmesine sebep olur. Çünkü o, böyle yapmakla vaktin bereketinden mahrum kalmis ve onun hürmet ve serefini çignemis olur.

    Bu geceyi ihya için ilim ögrenmeli, mesela ilmihal okumali, kaza namazi kilmali, Kur’an-i kerim okumali, dua, tevbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümanlari sevindirmeli, bunlarin sevaplarini ölü diri bütün müminlere göndermeli! Kadir gecesini ihya edenin, Ramazan orucunu tutanin, hacci kabul olanin, bütün günahlari affolursa da, namaz, oruç ve kul borçlari ödenmis olmaz. Bunlari kaza ederek, ödeyerek borçtan kurtulmak gerekir.

    Resulullah, Kadir gecesinde,(Allahümme inneke afüvvün kerimun tühibbül afve fa’fü anni)duasini okumayi bildirmistir. (Ya Rabbi, sen affedicisin, kerimsin, affi seversin, beni de affeyle) demektir.
    Bin aydan faziletli, ne kadar kadri yüce!
    Sayisiz günahkâr kul, affa ugrar bu gece.

    Sual: Kadir gecesinde bir günlük kaza namazi kilanin bin aylik kaza namazi borcunun ödenecegi söyleniyor. Hiç namaz kilmayip sadece Ramazanda her gece bir günlük kaza kilan Kadir gecesini bulur. Bin aylik [83 yillik] namaz borcu ödenmis olur mu?
    CEVAP
    Mirac gecesinde yüz rekat nafile namaz kilanin bütün namaz borçlarinin ödenecegi de söylendi. Muteber kitaplardan nakledilmezse, böyle büyük hatalara düsülür. Hadis-i serifte de buyuruldu ki:
    (Kabul olan hac, geçmis günahlari yok eder.) [Beyheki]

    Kadir gecesini ihya edenin, Ramazan orucunu tutanin, hacci kabul olanin, bütün günahlari affolursa da, namaz, oruç ve kul borçlari ödenmis olmaz. Bunlari kaza ederek, ödeyerek borçtan kurtulmak lazimdir. (Hadika)

    Günahlarin affolmasi için Ehl-i sünnet itikadina sahip olmak, bid’at islememek lazimdir.
    Bu geceyi ihya için kaza namazi kilmali, Kur’an-i kerim okumali, dua, tevbe etmeli, sadaka vermeli, müslümanlari sevindirmeli, bunlarin sevaplarini ölü diri bütün müslümanlara göndermelidir!

    Sual: Kadir gecesinin alametleri nelerdir? Özellikle Kadir gecesine rastlamak için Ramazanin gecelerini nasil degerlendirmeli?
    CEVAP
    Ramazanin her gecesini Kadir gecesi bilerek hareket edilirse Kadir gecesine rastlanmis olur. Her gün en az sunlar yapilmali:
    1- Yatsi namazinda zammi sure olarak Kadir suresini okumali.
    2- Kadir gecesi okunacak duayi okumali.
    3- Bir iki sayfa Kur'an-i kerim okumali.
    4- Ilmihalden bir iki sayfa okumali.
    5- Az da olsa sadaka vermeli.
    6- Gece seher vakti, iki rekat namaz kilip, silsile-i aliyyeyi okuyarak, o âlimlerin hürmetine dua etmelidir.
    7- Gündüzü de gecesi gibi kiymetli oldugu için gündüzleri de degerlendirmelidir.

    Kadir gecesin alametleri
    Kadir gecesi, açik ve sakin olur, ne sicak, ne de soguk olur. Ertesi sabah günes, kizil olup, suasiz dogar. Kadir Gecesinde köpek sesi duyulmaz diyen âlimler de olmustur. Ubeyd bin Ömer hazretleri anlatir: Kadir gecesi denizde idim, denizin suyunu içtim, tuzlu degildi, tatli ve hos idi.
    Hadis-i seriflerde buyuruluyor ki:
    (Kadir gecesi açik ve mülayim olur. Soguk ve sicak degildir, sabahinda da günes zaif ve kizil olarak dogar.) [Taberani]

    (Kadir gecesi açik olur, sicak ve soguk degildir. Bulut yoktur. Yagmur ve rüzgar yoktur. O gecenin sabahinin alameti günesin suasiz dogmasidir.) [Taberani]

    (Kadir gecesi sabahi günes suasiz olarak dogar. Yükselinceye kadar sanki büyük bir tabak gibidir.) [Müslim]


    ALINTI: Kadir gecesi - TurkForum.Net
    k!L!tLénmi$ H@tIr@ DéfTeR!m... kéNd!M! oKUm@M@ !ziN yOk.......

  2. #2
    DMKolik Array HyperTreadingTecnology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    ist/ayazağa
    Mesajlar
    488
    İtibar Gücü
    18
    Herkesin Kandili mubarek olsun...

  3. #3
    Donanımcı Array blueray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Mesajlar
    668
    İtibar Gücü
    0
    Alıntı HyperTreadingTecnology Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkesin Kandili mubarek olsun...
    Kandil mi?
    Herkezin Kadir Gecesi Mübarek olsun

  4. #4
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    21
    Alıntı blueray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kandil mi?
    Herkezin Kadir Gecesi Mübarek olsun
    Kandil ile Kadir Gecesi aynı değilmiydi zaten? Yani söylerken Kandiliniz ......... olsun derlerdi öyle değil mi?

  5. #5
    DMKolik Array HyperTreadingTecnology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    ist/ayazağa
    Mesajlar
    488
    İtibar Gücü
    18
    Alıntı Crowbar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kandil ile Kadir Gecesi aynı değilmiydi zaten? Yani söylerken Kandiliniz ......... olsun derlerdi öyle değil mi?
    Ta kendisi....

  6. #6
    Donanımcı Array blueray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Mesajlar
    668
    İtibar Gücü
    0
    Ya arkadaşlar doğru söylüyorsunuzda ok bu kadar eleştiri yeterli

  7. #7
    Donanımcı Array chewbacca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2007
    Yer
    Shili
    Mesajlar
    528
    İtibar Gücü
    17
    (Kadir gecesi üç defa “La ilahe illallah” söyleyen müslümanin, birincisinde bütün günahlari bagislanir. Ikincisinde Cehennemden kurtulur, üçüncüsünde Cennete girer.) [Tefsir-i Mugni]


    ahahhahahaa

  8. #8
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    21
    Abi Tanrının sevgisi şevkati zaten anneden bile daha fazla demi. Hiçbir anne çocuğunu ateşe vermiyeceğine göre yada işkence yapmıycağında göre cehennem yoh yada boş duruyodur

  9. #9
    Donanımcı Array sena - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    İSTANBUL
    Mesajlar
    791
    İtibar Gücü
    0
    Bir Kezcik şu Gereksiz Tartişmalarin Olmadiğini Görebilsem çok Mutlu Olurdum....
    k!L!tLénmi$ H@tIr@ DéfTeR!m... kéNd!M! oKUm@M@ !ziN yOk.......

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2