Yazar: Ersin Uyar HPE Aruba Ülke Müdürü
İster ofisten bir kaç kilometre uzakta müşterilere hizmet veren isterseniz ülkenin herhangi bir yerinden bir toplantıya katılan elemana sahip olun, işgücünüz nadiren aynı zamanda aynı yerde bulunur. Gittikçe artan sayıda çalışan uzak yerlerdeki ekip üyeleri ile birlikte çalıştıkça, mobil birleşik iletişim ve işbirliği (unified communications and collaboration-UCC) çözümlerin de bir gereklilik olacaktır. Müşteriler global olarak işlerini hızlandırmak için UCC’yi benimsiyorlar UCC pazarının 2016’da $23.39 milyardan 2021’de $42.72 milyara büyüyeceği tahmin ediliyor.

Skype for Business ve Office 365 gibi UCC çözümleri, çalışanların kendi cihazlarını gittikçe daha fazla kullanmalarıyla birlikte BT ortamlarınızda sorun oluşturabilecek güvenlik açıklarından sizi korurken, işinizin büyümesini hızlandırmanıza da yardım edebilir. Mobil UCC çözümleri ile çalışanlarınız, nereye giderlerse gitsinler ofisleri ile iletişimde kalabilirler. Bu çözümler size, daha hızlı, daha verimli ve güvenli iletişim sağlar – yer, saat veya cihaz ne olursa olsun. Ayrıca ekip üyeleri için ses, video, IM ve dosya paylaşımını basitleştirir ve müşteriler veya iş ortakları ile yakın ilişki kurulduğunda karar vermeyi hızlandırırlar.

Skype for Business dağıtımınızın başarısını garantilemek için, Wi-Fi ağ performansını ve kullanılabilirliğini optimize edebilen ve Skype for Business ses ve video uygulamalarına öncelik verebilen kablosuz bir ağ çözümüne ihtiyacınız vardır.

Akıllı telefon ve tabletteki büyümenin desteklenmesi
Skype for Business yatırımından en iyi şekilde yararlanmanız ve iyi bir şansa sahip olan Skype for Business ses ve video uygulamaları için güvenli bir deneyimi garantilemeniz için, Kablosuz LAN altyapınızı yükseltmeniz gerekecektir. Kullanıcılarınızın hareket halindeyken de zengin medyadan yararlanmaları için gigabit kablosuz hızları sağlayan Wave 2 erişim noktalarını da kapsayan uygun maliyetli, güvenilir ve yüksek performanslı kablosuz çözümler vardır.

Mobil kullanıcı deneyimini geliştirme
Çalışan ve müşteri etkileşimi, işinizin başarısı için kritik bir önem taşır. Zayıf bir Skype for Business servis kalitesi, kullanıcı verimliliğini düşürebilir, Skype for Business’in benimsenmesini geciktirebilir. Ancak UCC trafiği için yüksek servis kalitesinin garantilenmesi, özellikle ağ teknolojisini bilmeyen BT personeli için zor olabilir.

Kurum içi, host edilen veya karma ortamlar için ‘Skype for Business’ sertifikalı kablosuz çözümleri seçmek önemlidir. Yerleşik RF optimizasyonuna ve Skype for Business ses, video ve masaüstü paylaşımını diğer uygulama akımlarından ayırt etmek için bulucu yollar kullanan teknolojilere sahip bazı çözümler, ister kurum içi olsun isterse Office 365 çözümlerinin parçası olsun, Skype for Business trafiğine öncelik tanıyabilirler.

Ağın kullanılabilirliğini en iyi duruma getirme
İş iletişiminiz, işinizin can damarıdır. Ağınız çökerse, satışları kaybedebilir ve müşterileri hayal kırıklığına uğratabilirsiniz. Ağınızın dağıtımı kolay, güvenilir ve her zaman kullanıma hazır olduğundan emin olmanız gerekir. Ağın çökme ihtimaline karşı, ağ uzmanlığı olmaksızın ağın birkaç dakikada ayağa kaldırılıp çalıştırılabilmesi gerekir. Yerleşik esneklik, ağınızın ayakta kalıp çalışmasını garantiler.

Mobil UCC’nin güvenliğini sağlama
Office 365, yerleşik bir güvenlik ve sürekli uyumluluk sağlar, böylece siz de işiniz için önemli olan şeylere odaklanabilirsiniz. Verilerinizin nerede olduğunu ve onlara kimlerin erişebildiğini her zaman bilirsiniz. Kullanıcılarınız mobil cihazlarını kaybederse, bütün verileri uzaktan silebilirsiniz.

Skype for Business uygulamalarınızın güvenliğini artırmak için, kablosuz çözümün, ağa giren veya çıkan tüm verileri izleyen, belirli güvenlik politikalarını karşılayamayan verileri engelleyen ve yetkisiz kullanıcıların ağınıza erişmesini önleyen entegre bir firewall’a sahip olması gerekir. Kullanıcı rollerine dayalı olarak erişim kurallarını belirlemek amacıyla basit bir firewall politikasını kullanabilmelisiniz. Firewall’un da, örneğin çalışanlar veya konuklar gibi kullanıcı sınıfları ve farklı uygulamalar için bant genişliğini kontrol etmenize izin vermesi gerekir. Entegre kablosuz bir izinsiz girişleri engelleme sisteminin ek bir özelliği, ağınızı yetkisiz veya sahte AP’lerden ve ağın çalışmasına zarar verme potansiyeline sahip olabilen diğer cihazlardan daha da koruyacaktır.

Four steps to accelerate mobile collaboration for SMBs - aruba











Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba hakkında
Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, dünyanın her yerinde her boyuttan kuruluşa yeni nesil ağ çözümleri sağlamada önde gelen bir tedarikçidir. Şirket, işleri ve kişisel yaşamlarının her yönü için bulut temelli iş uygulamalarına güvenen son nesil mobil kullanıcılara hizmet etmeleri için organizasyonlara destek oluyor.

Daha fazlasını öğrenmek için Aruba’nın sitesini ziyaret edin: http://www.arubanetworks.com. Gerçek zamanlı haberler için Aruba’yı Twitter ve Facebook’ta takip edin, mobilite ve Aruba ürünleri üzerine son teknik tartışmalar için şu adreste Airheads Social’i ziyaret edin: http://community.arubanetworks.com.