Kodak bir ilki başararak ilk çift renkli digital fotoğraf makinesini piyasaya sunmak üzere . Kodak V570 model adını alan üründe amaç normal fotoğraf makinelerinde başarılamayan geniş açı çekimlerini sağlamak. Bu özelliğinin yanısıra 5 Megapixellik bir çekim kalitesinede sahip olan ürün Las Vegas ta CES (Elektronik Fuarı) de tanıtılacak. V570 de 23mm lik lensler bir kareyi ayrı ayrı yakalamakta ve bu kareler birleştirilerek geniş açılı bir resim dosyasına dönüştürülmekte. Yani iki ayrı digital makinenin iki ayrı resim çekmesi ve sistemin bunları bir noktada birleştirip tek çekimmiş gibi göstermesi temeline dayanıyor. V570 de 39-120 mm arası optik zoom yapılabilmekte. 32MB dahili bellek ile gelen üründe ayrıca SD genişleme yuvasıda mevcut.


Aşağıdaki resimlerde normal bir digital camera ile ve alttada V570 ile çekilmiş resimleri karşılaştırınca V570 in başarısını daha iyi anlayabiliriz.



Hoş ve ince tasarım geniş ekran resim çekebilme özelliği ve kodak kalitesi. Bunlar biraraya gelince tek bir ortak fikir çıkar buda fotoğraf meraklıların kesinlikle incelemesi gereken bir ürün olduğu.