Laptop Menteşe Tamiri

Notebook ve laptoplarınızın genel sorunlarından bir tanesi de menteşenin yanlış hareket ve kullanımından dolayı kırılmasıdır. Notebooklar için genel bir sorundur. Notebook ve laptop üreticilerinin çare bulamadığı tek sorun olarak bilinir. Kullanımdan dolayı sürekli aç kapa yapılan laptop ekranlarınızı taşıyan menteşeler zamanla kırılır. Firma olarak laptop menteşe için orijinal kalitede ve garantili olarak tamirini ve değişimini yapmaktayız.

Notebook Fan Temizliği; elektrik süpürgesi veya vakum benzeri araçlara sakın hava deliklerinden toz çekme işlemi yapmayın. Zaten bu işlem bilgisayar fanını çok temizlemeyecek tir. Sadece tozları olduğu yerde hareket ettirir.
En iyi fan temizliği bilgisayarın arka kapağını çıkarıp fan bölmesini direkt olarak çıkarmanız ve kuru fırça ile detaylı temizlenmesidir. İstediğiniz kadar dışarıdan hava tutun fan bölmesini söktüğünüz zaman sizde göreceksiniz havanın çıktığı mazgal kısmı ve fanın içinde katı toz olduğunu. Bu tozu temizlemek için mecbur fan bölmesini sökmek gerekir.

Lenovo Adaptör Kullanımı
Özellikle eşdeğer Lenovo notebook şarj adaptörlerinde karşılaşılan durum genellikle maliyetten kaçmak için düşük amperde üretilen şarj adaptörlerine yüksek amper etiketi yazılması şeklindedir. Örneğin 19V6.3A diye satılan bir adaptörde çoğu zaman gerçek 4 amper bile zor görülmektedir. Böyle olunca cihazın gereksinim duyduğu amperi karşılayamayan adaptör aşırı ısınmakta ve bir süre sonra da yanmaktadır. Yanarken çoğu zaman kısa devre olan adaptörler cihazlara yüksek voltaj geçirmekte, bu da cihazın anakartındaki bileşenlerin yanmasına neden olmaktadır. Özellikle orjinalinden daha hafif, etiketi olmayan, orjinalinden çok ucuza garantisiz olarak satılan ürünlerde bu sorunla sık karşılaşılmaktadır. Bunun için Orijinal olmayan ürün kullanıldığında da ürünün, servis tarafından onaylanmış, Lenovo orjinalleriyle birebir özellikleri taşıyan, garantili ve kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.