2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    30
    İtibar Gücü
    0

    Laptoplara 4 çekirdekli işlemci



    Dizüstü bilgisayar teknolojisi giderek hızlanmaya başladı. Rekabetin çok olduğu bu sektörde firmalar satış rakamlarını arttırabilmek ve rakiplerinin önüne geçebilmek için yapılmayanı yapmak ve denenmemişi denemek adına güçlerinin büyük bir bölümünü dizüstü bilgisayarlara yoğunlaştırdıkları gözüküyor.
    Dizüstü bilgisayar denildiğinde özellikle kullanıcı tarafında öncelikli düşünce taşınması kolay bir bilgisayara sahip olmak düşüncesi yatıyordu. Bu düşünce hala yerini korurken bir süredir özellikle yurt dışında Alienware ve Voodoo PC gibi "enthusiast" sistemler hazırlayan firmaların da katkısı ile "Desktop Replacement" denen yeni bir dizüstü segmenti oluşturuldu. Bu segmentte yer alan dizsütü bilgisayarların öncelikli amacı kesinlikle taşınabilirlik veya uzun pil ömrü değil.
    Tabi amaç maksimum güç ve yüksek performans olunca üreticiler farklı metodlar izlemeye de devam ediyorlar. Son olarak Avustralyalı dizüstü bilgisayar üreticisi Pioneer bilgisayar hazırladığı yeni dizüstü bilgisayarı ile dünyanın en güçlü çözümünü hazırladığı iddiasında ki spesifkiasyonlarına baktığımızda bunun hiçte yabanı atılır bir iddia olmaıdığını görüyoruz. Clevo'nun D900C modelini esas alan Pioneer bilgisayarın yeni dizüstü modeli Dreambook D90, Intel'in 4 çekirdekli işlemcisini kullanan ilk dizüstü bilgisayarlardan biri olması ile de dikkatleri çekiyor.
    Dreambook D90 üzerinde 667MHz'de çalışan 2 adet 2GB'lık bellek modülü kullanılıyor. Tabi 4GB'lık sistem belleğinin hakkını verebilmek için 64-bit işletim sistemi kullanılması gerektiğini de unutmamak gerek. Dizüstü bilgisayarın son derece iddialı olduğu bir diğer nokta ise depolama tarafında bizleri karşılıyor. Zira bilgisayar üzerinde 32GB'lık iki adet SSD disk RAID konfigürasyonunda çalışmakta. Özellikle sistemde SSD disk kullanımı Dreambook D90'ın olumlu özellikler hanesine önemli bir +puan daha kazandırıyor. Ayrıca SSD disklerin sunduğu depolama alanının yetmemesi riskine karşı sistem 5400rpm dönüş hızına sahip 160GB'lık geleneksel bir hard disk ile de desteklenmiş durumda.
    Pioneer Dreambook D90'ın ek özelliklerine geldiğimizde ise, Intel Pro Wireless 3945AGM kablosuz ağ ve entegre bluetooth modülü, digital tv kartı, 1.3MP dahili kamera, 8x DVD-/+RW Dual Layer dvd yazıcı, işletim sistemi olarak Windows Vista Ultimate ve taşıma çantası veriliyor.
    Üretici firma Pioneer'ın henüz resmi duyurusu yapılmayan Dreambook D90 için ön gördüğü fiyat etiketi yaklaşık 7350$.




  2. #2
    Acemi Üye Array blackboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Sep 2007
    Mesajlar
    8
    İtibar Gücü
    0

    Thumbs down

    walla ben hala örenciyim bi laptop aldım güzeldi de ama bilgisayar bölümlerinde laptoplar işe yaramıyor kullanılan programlar gereği kaç çekirdekli olursa olsun hiç bir zaman mobil teknoloji şuan için masa üstünü geçemiyor.
    (INTEL CORE2DUO E6600 (2.40GHZ) 4MB 1066MHZ)
    (ASUS COMMANDO 965P DDR2 SES+GLAN 16X)
    (ASUS EN8800GTXVHDTP(384BİT) 768MB TV DVI 16X)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2