Mcafee, Bugün Mcafee Next Generation Firewall’un En Son Sürümünün Çıktığını Duyurdu
Yeni sürüm, kilit önem taşıyan bir dizi McAfee çözüm ve teknolojisiyle kusursuz bir uyum sağlayarak şirketlere ve devlet kurumlarına sürekli genişleyen bir tehdit savunma ekosistemi sunuyor. McAfee Security Connected çerçevesinde oluşturulan yeni önemli entegrasyonlarla, McAfee Next Generation Firewall müşterilerine, iyileştirilen iş akışları ile operasyonel verimliliklerin yanı sıra en son çıkan tehditlere ve kaçaklara karşı da katmanlı koruma sağlanıyor.

Intel Security bünyesinde yer alan McAfee’de ağ güvenliği genel müdürü olarak görev yapan Pat Calhoun, “Bu yılın ilk döneminde McAfee, entegre teknolojilerin güçlü bir kombinasyonu ile ağ güvenliğini güçlendirme konusunda oyunun kurallarını değiştiren yaklaşımımızı ana hatlarıyla ortaya koymuştu,” diye konuştu. “Yeni sürüm, bu stratejinin hayata geçirilmesinde bir başka önemli kilometre taşı olmakla birlikte, müşterilerimizi de saldırganları daha da kolay ve kesin bir biçimde alt etmek için ihtiyaç duydukları araçları temin ederek daha da güçlendirmektedir.”

McAfee tarafından kısa süre önce yaptırılan bir Vanson Bourne araştırması; çoklu ve silo halinde güvenlik çözümleri kullanan şirketlerin sıklıkla kolayca kırılabilen, dolayısıyla şirketleri veri ihlalleri açısından daha büyük bir riske maruz bırakan güvenlik duvarları olduğunu ortaya çıkarmıştır. Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve ABD’de yapılan araştırmaya göre, büyük şirketlerde (1000’den fazla işçi çalıştıran) bilişim alanındaki karar vericilerin %43’ü, bilgi paylaşımı yapmayan noktasal güvenlik çözümlerinin tehditlerin fark edilmemesine neden olabileceğine inanıyor. Karar vericilerin yarıya yakını (%46) silo halindeki güvenlik çözümlerinin de, bilişim birimlerinin manuel olarak tehdit tespiti ve imhası için çok fazla zaman harcamasına neden olduğunu ifade etmiştir.


McAfee Next Generation Firewall müşterileri, McAfee ePolicy Orchestrator yazılımından alınan eyleme geçilebilir uç noktası bilgilerini kullanarak, olay araştırması yaparken uç noktası güvenlik duvarları hakkında değerli iç görüler ve sadeleştirilmiş idari iş akışlarıyla artık operasyonel verimlilik faydalarını da görebileceklerdir. McAfee Enterprise Security Manager ile entegrasyon, güvenlik duvarlarını iyileştirir; olay yanıt sürelerini kısaltır ve uyumluluk durumu hakkında devamlı izleme ve alarm hizmeti sağlanır. McAfee Advanced Threat Defense entegrasyonu, hızla mutasyona uğrayan kötü niyetli yazılımlara ve sıfır-gün saldırılarına karşı gerçek zamanlı koruma sağlar. Son olarak da, McAfee Global Threat Intelligence’dan alınan itibar istihbaratı sayesinde, McAfee Next Generation Firewall küresel çapta aktif olan ileri düzey tehditlere ve kötü niyetli yazılımlara karşı da üstün koruma sağlar.

Dünyadaki büyük entegratör firmalardan Dimension Data Güvenlik’te Grup Genel Müdürü Neil Campbell, “Müşterilerimiz artık, karmaşıklığı asgari düzeyde tutulmuş ve makul fiyatlarla olmak kaydıyla, ileri düzey saldırıların günümüzdeki düzenlenme şekillerine ayak uydurabilen ağ güvenliği çözümleri talep ediyorlar,” şeklinde konuştu. “Security Connected çerçevesiyle McAfee, bütün bir güvenlik teknolojileri ekosistemini bir araya getirerek ve şimdi de tam anlamıyla yeni nesil bir güvenlik duvarını entegre ederek bu taleplerin her birine yanıt vermeyi amaçlıyor.”

McAfee Next Generation Firewall; McAfee Security Connected ekosisteminden gelen gerçek zamanlı güncellemelerle desteklenen, yüksek performanslı “istihbarat takip edebilen” güvenliğiyle şirket ağlarını koruyor. Bu sayede McAfee, ileri düzey kaçaklara karşı öncü teknolojiye sahip savunma sağlayabiliyor; ayrıca, tamamı yeni nesil (“ne zaman ve nerede ihtiyaç duyarsanız” – uzak siteler, şubeler, veri merkezleri ve ağ kıyısı) güvenlik duvarı korumalarını da birlikte sunuyor.

McAfee Next Generation Firewall, granüler uygulama kontrolü, izinsiz giriş önleme sistemi, dâhili sanal özel ağ ve derin paket incelemesinden oluşan sağlam bir koruma paketi temeliyle başlıyor. Bütün bunlar da, verimli, genişletilebilir ve yüksek oranda ölçeklendirilebilir ortak bir tasarımda sunuluyor. Daha sonra ise, en ileri düzey saldırı yöntemlerini açığa çıkarmak ve bloke etmek amacıyla, McAfee ağ trafiğini deşifre eden ve normalleştiren (incelemeden önce ve tüm protokol katmanlarında), güçlü kaçak önleyici teknolojileri pakete ekliyor.

McAfee Next Generation Firewall hakkında daha fazla bilgi edinmek için: McAfee Next Generation Firewall (NGFW) | McAfee Products