internet dolandiriciliklarina bir yenisi eklendi. Tanidiklarinizin sifresini ele geçiren birileri, sizden "acil" bir sekilde kontür istiyor. sifrenizi girdiginizde de size bir sürpriz sunuyor.


Eger MSN kullaniyorsaniz basiniz dertte demektir. Her konuda son derece dikkatli olmaniz gerekiyor. Bu konuda ciddi bir sikinti yasayan bir okuyucumuz, bizleri uyardi. Haber7 de, okuyucularinin benzeri bir dolandiriciliga kurban gitmemesi için bu olayi paylasmak istedi.

iste okuyucumuzun agzindan MSN dolandiriciligi:

"Sabah erken saatlerde bir kisi MSN’ime girdi. Abimden bir mesaj aldim. mesaj açtim. Abimin adi, fotografi var. Her zaman yazistigim ortam...

’Bana acil kontür lazim. Bana gönderebilir misin?’ dedi. Ne kadar diye sordum. ’500 kontür’ dedi. Ben de o kadar gönderemem ama 100 kontür gönderiyorum dedim.

’Sana bir de sürprizim var’ dedi. Abim bekar oldugu için evlenmek istedigi kizin resmini gösterecek sandim. Açilan pencereye sifremi yazip girdim. Aslinda girerken biraz süphelenmedim degil. Ama girdigim anda bir tür dolandirildigimi anlad1m.

Ben hemen sifremi degistirdim. Benim girdigim andan itibaren benim MSN’imde kayitli olanlardan benim ad1ma kontür istemeye baslamislar.

Sonra tanidiklarimdan birkaç kisiyi aradim. Gördüm ki çok farkli kisilerden mesajlar gitmis

KAYNAK