Normalde Msn mesenger kullanmak istediğinizde bir hotmail posta hesabına sahip olmanızı ister. Ama diyelim sizin yahoo da bir hesabınız var ve hotmail hesabı kullanmak istemiyorsunuz... İşte çözüm:
Eğer aşağıdaki adımları uygularsanız istediğiniz herhangi bir hesabı MSN messenger'da kullanabilirsiniz.





MSN Messenger Microsoft'un anında iletişim Programlarından birisi. Ve gün geçtikçe üye sayısı artan bir servisi. Servisi kullanabilmemiz için bir adet ".net pasaportu"muzun olması gerekiyor. Bu pasaport ile MSN servislerini ve dolayısıylada MSN Messneger'ı kullanabiliyoruz.

Bir ".net pasaportu" sahibi olabilmemiz için evvela bir e-posta hesabımızın olması gerekir. MSN'e üye olurken size e-porta hesabınız var mı? Yoksa hemen bizim servisimiz olan Hotmail'den size bir tane açalım der. Sizde evet derseniz hotmail.com uzantılı bir e-posta hesabına sahip olur ve ".net pasaport"u olarak bu hesabınızı atamış olursunuz.

Sorun şu; biz hesabımız yok dediğimiz zaman açılan e-posta hesabı hotmailden, dolayısıylada MSN Messenger'da kullandığımız .net pasaportuda hotmail.com uzantılı oluyor.

Eğer aşağıdaki adımları uygularsanız istediğiniz herhangi bir hesabı MSN messenger'da kullanabilirsiniz.



1. Eğer daha önce bilgisayarımıza msn messenger yazılımını kurmamışsak; messenger.msn.com adresinden size uygun olan msn messenger sürümünü seçip kurulum dosyamızı bilgisayarımıza indirelim. Karşımıza çıkan yönergeleri izleyelim veya



2. eğer daha önce messengeri kurup hesabımızla oturum açmışsak, oturumu kapat dedikten sonra farlı bir kullanıcı ile otutum aç'ı seçerek sonunda aşağıdaki ekrana erişelim.





Bu pencerenin sol alt köşesinde bulunan ".Net Passport alın" bağlantısına tıklayalım ve yönergeleri izleyelim.



3. Messenger bize "bir e-posta hesabınız var mı?" diye soracaktır, bu soruya "evet" deyip ilerleyelim.



4. Daha sonra ise "E-Posta adresinizi .Net Passport'a kaydettiniz mi?" sorusunu yöneltecektir size. "Hayır, E-Posta adresimi Passport'a şimdi kaydettirmek istiyorum." seçeneğini işaretleyip ilerleyelim.



5. Şimdi tarayıcımız bize bir web sayfası açacak ve oradaki formu doldurmamızı isteyecek. Formu aşağıdaki bilgiler doğrultusunda doldurun.

E-Posta Adresi : MSN Messenger'da kullanmak istediğimiz e-posta adresimizi buraya yazalım. Örneğin "...@yahoo.com"

Parola : .Net Passportumuzun parolasını belirleyelim. ÖNEMLİ: Bu parola e-posta hesabımızın parolasıyla aynı olmak zorunda değildir. Bu parolayı MSN
Messenger gibi MSN servislerine giriş yaparken kullanacağız.

Parolayı Yeniden Yazın : Önemli, yukarda yazdığınız parola ile aynı parola olması gerekiyor.

6. Sözleşmeyi kabul edip ilerleyelim. Eğer buraya kadar hata yapmadıysak e-posta hesabımıza bir ileti gelmiş olacak.


7. Posta hesabımıza gelen Bu ileti içerisindeki aktivasyon linkine tıklayıp, yönergeleri izleyip, .Net Passportumuzu etkinleştireceğiz.


8. Etkinleştirdikten sonra formda belirtmiş olduğumuz e-posta adresimiz bizim .Net Passportumuz, dolayısıyla MSN Messenger adresimiz olacak.