İlk olarak winampımız olması lazım(herkesde vardır sanırım)


Yükleme işlemleri bittikten sonra winampı açıyoruz ve (CTRL+P) tuşunu kullanıp (DSP/EFFECT) e tıklıyoruz buradan (Nullsoft shoutcast Source)ye tıklıyoruz ve karşımıza radyo bilgilerini yapaca ımız ekran geliyor.

Burada Main bölümünde hiçbirşeye dokunmuyoruz. hemen yanındaki (OUTPUT) bölümüne geçiyoruz ve burada (CONNECTİON) bölümünde görünen (Address) yazan yere kendi İp adresimizi yazıyoruz. Altında bulunan (PASSWORD) sekmesine kendimize ait bir şifre yazıyoruz(bu şifre bize lazım olacak) evet yapacaklarımız bu bölümde bu kadar.


Şimdi Di er yükledi imiz programı kullanmaya geldi sıra... Simdi C:\Program Files\SHOUTcast klasörünün içindeki (sc_serv.ini) dosyasını açıyoruz ve bu gösterdi im parakraftaki Şifreniz bölümüne az önce girdi imiz şifreyi yazıp kaydediyoruz...

(-------Password. While SHOUTcast never asks a listener for a password, a
; password is required to broadcast through the server, and to perform
; administration via the web interface to this server. This server should
; consist of only letters and numbers, and is the same server your broadcaster
; will need to enter in the SHOUTcast Source Plug-in for Winamp. THIS VALUE
; CANNOT BE BLANK.
Password=ŞİFRENİZ-------)

Bu işlem de bittikten sonra yine C:\Program Files\SHOUTcast klasörünün içindeki (sc_serv.exe) dosyasına tıklıyoruz. bu dosyayı açtıktan sonra (Hide Monitör) tıklıyoruz ve winampa geri dönüyoruz ve az önce radyo ayarlarını yaptı ımız ekranda OutPut Bölümünden (Connect) bölümüne tıklıyoruz ve yayınımız başlamış bulunuyor!!!!

yayını dinletmek için ise http://ip.no:8000/listen.pls olarak arkadaşımıza yolluyorus ve artık sizin Dj-li iniz Başlamış bulunuyor


Küçük bir açıklama e er ip. sabit de ilse her seferinde winampda ki radyo ayarlarımızda ki ip. noyu de iştirmek zorundasınız..İşallah Eme imin Karşılı ını Görürüm..

Dosyaları rapide yükledim.İndirmek isteyenler donanimmerkezi.com