İlk önce ne gibi durumlarda bu iki programı kullanabilece inizi size anlatmak istiyorum.Bu programlardan 1. si (MSN Webcam Recorder) kurdu unuzdan sonra durmadan açık kalıyor ve sizin yada karşı tarafın webcam görüntülerini hiç sormadan kayıt ediyor.Sonrasında size yakaladı ınız görüntüyü codec'leme (yani istedi iniz tarz video sıkıştırma yolu ile sıkıştırma) şansı tanıyor.(Benim bildi im kadarıyla en ideal codec tarzı xvid.)İçinde bir çok codec şekli mevcut ve size kalmış birşey bu seçim.Neyse sonrasında ise kayıt etti iniz görüntü bir film oluyor.

Gelelim 2. programımıza (split cam) , bu programda bilgisayarınızdaki kayıtlı video yada foto rafları sanki kendi webcam'inizden gösterir gibi gösterebiliyor.(yani diyelimki galatasaraylı bir arkadaşınız var ,Fenerlisiniz , açıyorsunuz video konferansı en son maçta attı ınız golü/golleri izletip sinir edebiliyorsunuz )Yani uzun lafın kısası bu program bir sanal webcam.


ilk olarak programlarımızı yüklüyoruz ;

http://www.splitcamera.com/setup.exe

http://ml20rc.msnfanatic.com/msnwcrec-1.0.exe

(Split cam kurulumunu internet üzerinden tamamlıyor haberiniz olsun...)

İndirdikden sonra kuruyorsunuz ve işlem başlıyor...(tabi 2 programda restart istiyor , yani restart ettikden sonra bilgisayarınızı başlıyabiliyoruz)

Bir video konferans başlatıyorsunuz ve bittikden sonra yada konuşurken aşşa ıda açık duran recorderi açıyoruz...İlk önce kayıt'ı durdurmak için üzerine gelip sa tuşu tıklayıp "stop" diyoruz ve sonra gene sa tıklayıp export diyoruz(durdurmazsanız export edemessiniz)Ordan kayıt etmek istedi imiz ismi ve codec şeklini seçtikden sonra başlıyor videonuzu sıkıştırmaya.Ve bittikden sonra geçiyoruz ikinci adıma yani kendi webcam görüntünüzde yayınlamaya.

İlk önce Splitcam programını kullanabilmeniz için MSN in anapenceresinden Tools(ayarlar) / Audio and Video Settings(video ve ses ayarları) kısmına giriyoruz.
Orada 3. adımda webcam kayna ı seçme penceresi var ordan Splitcam i seçiyoruz ve sonra Splitcam programını çalıştırıyoruz.Program açıldıkdan sonra "source" kısmından kullanaca ımız görüntüyü yada foto rafı seçiyoruz ve oynatmaya başlıyor sonra MSN de karşı tarafa video konferans davetiyemizi gönderiyoruz ve artık kendi webcam inizde başka görüntü görebiliyorsunuz.

Splitcam ile ilgili bir iki bilgi vermek istiyorum.E er ışı ı kısarsanız programın ana menüdeki ayarlardan görüntü daha akıcı olur vede e er kendi webcam görüntünüzü göstermek istiyorsanız "source" kısmından kendi webcam'inizi seçin bukadar kolay
Bir başka eklemek istedi im şey ise ne yazıkki splitcam programı görüntüleri ayna gibi ters gösteriyor ve bu özelli i bildi im kadarıyla çeviremiyorsunuz

Bilgisayardan iyi anlamıyan arkadaşlar kolay anlıyabilsin diye açık anlatılmış .İnşallah işinize yarar arkadaşlar.

yanlizlikzor_35