AMD'de yongaları ile çok iyi bir başarı sağladıktan sonra Intel'e de geçen nVidia firmasının Intel için olan ilk yongası nVidia nForce4 SLI (Intel Edition).Yonga gerçekten başarılı.955X'ten üstün performans sağlayan yonga galiba Intel'e zor günler yaşatacak.Intel ve nVidia’nın yarışı başladı!



nVidia nForce 4 SLI (Intel Edition) ‘da bu sefer kuzey köprüsü SSP(System Performance Processor) ve güney köprüsü MCP(Media and Communucation Processor)

nVidia nForce 4 SLI (Intel Edition) ‘da kuzey köprüsü ve güney köprüsü birbirine Pentium platformlarda pek olmayan HyperTransport ile bağlı.HyperTransport 800MHz hızında ve 1.6GB/s veri sağlayabiliyor.Bu teknoloji şaşırtıcı değil çünkü nVidia ilk yongalarından beri bu teknolojiyi kullanıyor.

Önemli bir noktaya değinecek olursak, nForce4 SLI (Intel Edition) ile Athlon 64 sistemlerdeki çip çok benzer.Tek farkları,nForce 4 SLI (Intel Edition) ‘da PCI Express Kontrolcüleri kuzey köprüsüne taşınması ki buda işlemci ile bellekler arasındaki iletişimi artırmış.

nVidia MCP’yi; 21 milyon transistöre sahip bir şekilde ve 0.15micron ile üretiyor.SSP’leri ise 61 milyon transistör ve 0.13micron ile üretiyor.



nVidia’nın yeni yongaları 533Mhz,800MHz ve 1066MHz hızında çalışan LGA775 işlemcileri destekliyor.nVidia nForce 4 SLI (Intel Edition) DDR2-400 and DDR2-533 ve DDR-667’i destekliyor.

nVidia nForce 4 SLI (Intel Edition) 'un test sonuçları için tıklayınız.

Kaynak: X-bit labs