OCZ firması bellek konundaki başarısını SSD üzerinde de sürdürüyor. Yeni ürünü APEX süper hızlı olarak adlandırıldı bile. Yalnız, fiyatlarını düşünecek olursak, illa ki her kullanıcının alabileceği ürün standartında olmayan SSD diskler, her geçen gün çok daha iyi performans vermek üzere geliştiriliyor. Bir yıl önce 60GB SSD sik 500 avro üzerindeki fiyatı ile son kullanıcıya çok uzakken, şimdi, çok da ucuz olmayan fakat performans arayanlar için yine de makul olan 130 avro seviyesinde alıcı buluyor. 500 avro ile şimdi 250GB SSD alabiliyorsunuz.

OCZ Apex 120GB dahili olarak RAID 0 ile geliyor ve okuma hızı 230MB/sn, yazma hızı ise 160MB/sn olarak, yapılan testlerde ölçülmüş.


Disk üzerinde bulunan Samsung'un K9HCG08U1M-PCB00 IC bellekleri JMicron SSD kontrolcüsü ile kontrol ediliyor. (Resimde iki sütun olarak belleklerin dizildiğini görüyorsunuz, diğer daha küçük olan iki çip ise JMicron SSD kontrolcüleri). Daha sağda ise 16KB on-die ön bellekli JMB390 RAID kontrolcüsü var, bu kontrolcü ile disk RAID 0 modunda çalışıyor.