Oyun mu, boks mu?

Son teknolojiyle geliştirilen oyunlara bir yenisi daha eklendi. EA Sports’un yeni boks oyununda, gerçeğe yakın modelleme ve hareketlerle, olası bir maçta yaşanan tüm görüntüler var. Sataşmalar da dahil


Bilgisayar ve yazılım teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişme, oyun dünyasında gerçeğe yakın senaryolar çıkmasına yol açıyor. Oldukça gerçekçi sonuçlar alınmasında, oyun üreticileri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yüksek teknoloji destekli modellemelerle geliştirilen karakterler önemli rol oynuyor.

Son olarak oyun dünyasının önde gelen üreticilerinden EA Sports tarafından pazara sunulan Fight Night: Round 3 adlı oyun, modelleme, grafik, ışık ve ses özellikleriyle oldukça dikkat çekici özelliklere sahip. EA Sports böylelikle, basketbol ve futbol alanında sürdürdüğü başarılı grafiği ve teknikleri burada da kullanarak boks alanında önemli bir oyuna imza atmış oldu. Oyundaki senaryolarla, oyuncunun baştan aşağı kendisini yetiştirerek, başarıya ulaşmasını izleyebilirsiniz.


3 milyon farklı açı
Oyun geliştirilirken modellemede boks sporunun efsanevi ismi Muhammed Ali ile dört kez dünya şampiyonu olan Meksika asıllı Amerikalı boksör Oscar De La Hoya örnek alındı. Muhammed Ali ve De La Hoya’nın yaptığı hareketler üzerinden 3 milyon farklı açı belirlenenip oyuna akratırılarak, hareket ve vuruş açıları belirlendi. Geliştirme aşamasında sadece boksörün hareketleri değil, darbeler karşısında ortaya çıkan vücut dili de kullanıldı. Böylelikle, bir boks maçında olası görüntüler olan darbe sonrası kan, morluk ve vücutta şişlik, oyuna yansıtıldı.

Kendi boksörünü baştan yarat...
Farklı antreman taktikleri, maç esnasında kullanılacak yumruk ve hareket teknikleri, oyuncunun kendisini geliştirilmesi için tasarlanmış modüller arasında yer alıyor. Bu sayede oyuncu, maç esnasında kendi taktiğini belirleyebiliyor. Sony’nin oyun konsolu Play Station2 ile Microsoft’un oyun konsolu XBox üzerinde oynanılabilen Fight Night: Round 3, İngilizce menüye sahip. Oyunun dikkat çekici bir diğer özelliği ise, oyuncunun, bugüne kadar boks dünyasında öne çıkan maçları izleyerek, geçmişteki önemli maçları yeniden yapabilecek olması. Oyunda ayrıca, maçtan önce karşı tarafa sataşmalar ve atışmalar oldukça doğal sayılıyor.

Darbeye dayanıklı, ödüllü mouse
Bilgisayar aksesuar ürünleri geliştiren ABD’li Logitech firması geçtiğimiz yıl Türkiye’de başlattığı yeniden yapılanmanın ardından, pazara art arda ürünler çıkarmaya devam ediyor. Logitech firmasının pazara çıkardığı en son ürünlerden V500 modeli kablosuz mouse, açılabilir yuvalı kasa, 4 yönlü kaydırma paneli ve her yüzeyde çalışan optik altyapı özelliklerine sahip.


Tasarım ve mühendislik ödülü
Taşınabilir bilgisayar (laptop) kullanıcıları için geliştirilen mouse, 2005 Uluslararası CES Yenilikçi Tasarım ve Mühendislik Ödülü’nü de kazanan bir ürün. Dört yönlü kaydırma paneli ile kolay kullanım imkânı sağlayan mouse’un kasasında, tek bir dokunuşla yükseklik ayarı yapılabiliyor.

Arka plandaki sesleri engelliyor
Jabra’nın yeni model Bluetooth (cihazların karşılıklı olarak veri transferi yapabilmesi) kulaklığı JX10, 10 gram ağırlığında. Kulaklıkta çağrı kabul etme, çağrı reddetme, çağrı bekletme ve son numarayı tekrar arama tuşunun yanı sıra sesle arama özelliği de bulunuyor. Jabra JX10, arka plandaki sesleri engelleyen teknolojiye de sahip. Jabra JX10 ürün paketi içerisinde, masaüstü şarj kiti, bilgisayardan direkt olarak şarj edilebilmesi için USB kablosu ve özel taşıma kılıfı bulunuyor.

Kaynak:Milliyet