Yeni oyunların donanımsal olarak yüksek standart istemesi yeniden iyi bir sistem toplamaya sebebiyet veriyor. Bu durumda bütçesi olan ve eski sistemini yenilemek isteyenler paralarının karşılığını elbetteki almak isteyeceklerdir. nVidia tek GPU ile ürettiği ve çok yüksek fiyatla satışa sunduğu GTX 200 serisi son zamanlardaki indirimleri ile kullanıcıların ilgisini çeksede, hala en iyi alternatif HD 4870 gibi gözüküyor. Ancak fiyat/performans oranında hala HD 4870 üst seviyede daha iyi bir alternatif olarak görülüyor.

AMD'nin en önemli partnerlerinden biri olan Palit güçlü grafik çözümleri ile ilgi çekiyor. Firmanın bu yeni kartında referans aldığı kart ise HD 4870. Referans olarak 512MB GDDR5 belleklere sahip olan kart; 750Mhz çekirdek, 3600Mhz bellek frekansına sahip. Referans kartın üzerine herhangi bir hız aşırtma gelmemiş. Belki ilerde yine Palit'in Sonic versiyon adı altında üreteceği HD 4870 bu konuda biraz daha yukarılarda olabilir. Yine ATI tarafından desteklenen PowerPlay, CrossfireX, Avivo HD teknolojilerini de sunuyor. Bunların dışında oyunlar için fizik işleme özelliği de kartın yongasına dahil edilmiş.

956milyon transistörü 55nm üretim sürecinde barındıran ekran kartı, 256bit bellek veriyolun sahip. Bununla beraber 800adet paralel işlem birimi ile gelen HD 4870, dinamik geometri ivmelediriciye sahip.




Crysis - Palit Tek kart

Crysis - Palit HD 4870 + PowerColor HD 4870 CF