3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21

    Programlama Dilleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

    Bir programlama dilini öğrenmek ne kadar sürer?

    Hangi programlama dili olduğuna ve sizin karakterinize bağlı olarak değişir. Ancak güçlü uygulamalar yazabilmek için gerçekten uzunca bir süre o programlama diliyle çalışmanız gerekir. Yüksek seviyeli dilleri öğrenmek, düşük seviyeli dilleri öğrenmekten daha az zaman alır.

    En iyi programlama dili hangisidir?

    Kesin bir cevap yok. Her dilin iyi olduğu bir alan var. Örneğin C, sistem programlama dilidir. Windows, Linux gibi sistemler bu dil ile geliştirilmiştir. Ancak yoğun string işlemleri için de C kullanmaksa PERL kullanmak daha akılcıdır. Eğer bir araştırma görevlisiyseniz ve formül hesaplarını yapabilecek bir dile ihtiyacınız varsa sizin için en iyisi FORTAN’dır. Yani aslında sorulacak soru -hangi dil benim için en iyisidir- olmalıdır.

    Hangi programlama dilinden başlamalıyım?

    Eğer hiç programlama temeliniz yoksa algoritma mantığını kavramak için pascal yada basic öğrenebilirsiniz. Ama bu dillerde fazla vakit kaybedilmemelidir. Çünkü bu diller yeterince güçlü değildir.

    Hangi programlama dili üzerinde yoğunlaşmalıyım?

    Buna cevap verebilmek için hangi dilin sizin için en iyisi olduğuna karar vermeliyiz. Bunun için de dillerin kısaca tanımını yapmamız lazım:

    C: En popüler dillerden biridir. İşletim sistemi programlamanın yanı sıra pek çok oyun ve uygulama C programlama diliyle yazılır çünkü gerçekten çok hızlıdır. Eğer bir şeyi bilgisayar yapabiliyorsa, C programlama diliyle o şey yapılabilir. Kod yazılır ve derlenir. Herhangi bir dll yada ocx’e ihtiyaç duyulmaz.

    C++: C dilinin üzerine geliştirilmiştir. Bugün Windows’tan tutun Symbian işletim sistemine kadar her platform da C++ ile program yazabilirsiniz. Hızlı ve güçlüdür. Örneğin Quake III, C++ ile yazılmıştır. Aynı C dili gibi kod yazılır ve derlenir herhangi bir dll yada ocx’e ihtiyaç duymaz.

    Java: Platformdan bağımsız olduğu için pek çok programcı tarafından tercih edilir. Güçlü ve esnek bir dildir. Ancak C++’dan daha yavaştır. Bu dilde kodlar makine diline çevrilmez. Kodu bir kere yazarsınız ve Java Runtime Enviroment’ın kurulu olduğu tüm bilgisayarlar çalışır. Eğer C yada C++ biliyorsanız Java’yı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

    VisualBasic/VB.NET: Öğrenmesi çok kolay olan bir dildir. Bu dille uygulamalarınızı çok hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz. Programınız C yada C++’da derlenen programlar kadar hızlı çalışmaz ve bu dille yapabilecekleriniz sınırlıdır.

    Python: Küçük ama etkili bir dildir. C ve Java’ya kıyasla bu dilde çok daha hızlı bir şekilde uygulama geliştirilebilir. Öğrenmesi de kolaydır.

    Perl: Daha çok web uygulamaları geliştirmek için kullanılır. Unix/Linux programlamada C’den sonra ilk akla gelen programlama dilidir. PHP’nin ilham kaynağıdır.

    Delphi: Her ne kadar arayüzü Visual Basic’inki kadar kişiselleştirilemese de güçlü veritabanı yapısı ve hızlı derleyicisi nedeniyle tercih edilmektedir.

    Quick Basic: Öğrenmesi en kolay olan dildir denilebilir. Esnek bir dildir. Hiç programlama bilgisi olmayan birisinin başlaması için idealdir.

  2. #2
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    215
    İtibar Gücü
    0
    Teşekkürler!

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2006
    Mesajlar
    16
    İtibar Gücü
    0
    teşekkürler bende basicten başlayacağım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2