2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Mesajlar
    30
    İtibar Gücü
    0

    Radeon HD 2900XT




    AMD ve ATI firmalarının ortak olarak piyasaya çıkardığı Radeon HD 2900XT modeli için özelleştirilmiş soğutmaya sahip modeller ortaya çıkmaya başlıyor. Üreticilerin ilk etapta AMD-ATi'nin referans soğutmasına sahip Radeon HD 2900XT modellerini kullanıcılara sunmalarından sonra firmalar genellikle su soğutma alternatifine yoğunlaşmışlardır. Özellikle Asus, MSI ve Sapphire gibi firmalar su soğutmaya sahip Radeon HD 2900XT modeli üzerinde çalışmaya başlamışlardı.

    Fakat son dönemde özellikle Peltier soğutmalı ekran kartları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran GeCube, yine Peltier soğutmaya sahip yeni Radoen HD 2900XT modelini de ortaya çıkardı. ATI tarafında Radeon HD 2900XT için Peltier soğutmalı ilk model olan GeCube'un yeni ekran kartı soğutma sisteminden de aldığı güç ile saat hızı arttırılmış olarak geliyor.

    Standart saat hızları grafik işlemci için 743MHz, bellekler içinse 1646MHz olan Radeon HD 2900XT'nin GeCube tarafından hazırlanan Peltier soğutmalı modelinde ise saat hızları grafik işlemci için 853MHz, bellekler içinse 1800MHz olarak geliyor. Tabii kartın hala ciddi overclock olma potansiyeline sahip olduğu da ifade edilmektedir.

    Şu durumu göz ardı etmemek gereklidir. Radeon HD 2900XT modeli ısınma ile ilgili termal sorunları Peltier soğutma ile çözmüştür. Ancak bu peltier soğutmanın getirdiği bir dezavantaj vardır. Çünkü soğtma ünitesini 4-pin'lik güç konnektörü ile beslemek gerekiyor. Bu da ekran kartının zorunlu olarak iyi bir güç kaynağı ile beslenmesini gerekli kılıyor.

  2. #2
    DMKolik Array HyperTreadingTecnology - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2006
    Yer
    ist/ayazağa
    Mesajlar
    488
    İtibar Gücü
    18
    stoklarımıza gelsede incelesek artık yeterr

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2