2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2005
    Mesajlar
    154
    İtibar Gücü
    0

    Ram lar hakkinda bilgi lazim ???

    selam
    ram ozellikleri konusunda bayagi kitim ya



    2-3-2-5 ram diyer degisik ram zamanlama degerlerine gore nasil

    aslinda merak ettigim örnegin:

    5 5 5 1 yada 3 3 8 1 ve bunun gibi degisik deyerlerde ramalar var bunlara zamanlama rakamlari diyorlar ama bunlarin hangisi neyi ifade ediyor onu anlamadim hangi numarali zamanlamalar ne icin hizlimi yavasmi

    bir de ecc ve cl 2 yada cl 2,5 gibi deyerler neyi ifade eder

  2. #2
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Fazla detaya girmeden açıklamaya çalışayım.

    Bütün ram'lar belli frekansta belli gecikme sürelerinde çalışırlar. Bu gecikme değerleride ne kadar düşükse o kadar iyidir.

    ECC ramler serverlar tarafından kullanılan belleklerdir. Bu belleklerde hata düzeltme bulunduğundan normal ram'lere göre daha pahalıdır.

    cl2 yada cl2,5 gibi değerler belleğin zamanlamalarından ilkini gösterir. Bu ve bunun gibi değerler ne kadar düşükse o kadar iyidir.

    Burada ram tercihi yaparken cl değerinin düşük olmasına dikkat edilmesi gerekir. CL 2 piyasadaki düşük diyebiliceğimiz türdendir. Hatta 1,5 gibi değerlere sahip ram'lerde bulunuyor ama fiyatları çok uçuk seviyelerde.
    Bu söyledeiklerim DDR ramlere göre idi. Tabi genel olarak DDR2'dede aynı mantıkla gidiyor ancak zamanlamaları biraz yüksek.
    DDR2'lerde cl değeri 4-5 gibi yüksek olabilir ancak çalıştığı frekans yüksek olduğundan DDR ram'lere göre daha hızlı bir performansı vardır.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2