3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Donanımcı Array C@GL@R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    687
    İtibar Gücü
    20

    RSS Nedir?



    Kullanılma amacı, versiyonları ve yardımcı araçlarıyla

    Son yıllarda bir çok sitede, o ünlü küçük turuncu RSS kutucuklarıyla karşılaşır olduk.

    Son yıllarda bir çok sitede, o ünlü küçük turuncu kutucukla karşılaşır olduk. Evet turuncu RSS kutucukları. Peki nedir RSS, gelin biraz daha detaylı bakalım.

    RSS, ingilizcesi “Rich Site Summary” olan “Zengin Site Özeti” anlamına gelen XML tabanlı bir içerik özetleme standardıdır. Bu standart sayesinde, websiteleri ve portallar, içeriklerindeki yenilikleri XML formatında özet bir şekilde kullanıcılarına sunmaktadır. Bu özet bilgi, yeniliklerle ilgili “meta-data” yani “üst-bilgi”ler içerimektedir. Örneğin, bir haber sitesi “güncel haberler” başlığı altında yeni yayınladığı haberlerin özet bir üstbilgisini örneğin haberin başlığı, kısa özeti ve eklenme tarihini RSS yoluyla, aktif RSS kullanıcılarına sunabilir. Kullanıcılarda, takip ettikleri tüm haber sitelerinin ilgi alanlarına giren haber kategorilerinin RSS yollarini öğrenip, bunları RSS okuyucu programlar sayesinde belirli aralıklarla kontrol edip yeni haberlerden anlık haberdar olabilirler. RSS, bu özelliğiyle kullanıcıların takip ettikleri spesifik konulardaki gelişmeleri tek bir program kullanarak (bir RSS okuyucu), siteler arası sörfe dalmadan anlık bir şekilde takip etme olanağı bulmuşlardır.

    RSS, doğumundan itibaren her standart gibi evrim geçirmiş ve birkaç farklı versiyona sahip olmuştur. Ayrıca, RSS’ten sonra farklı içerik yapılarındaki sistemler içinde özetleme standartları ortaya çıkmıştır. Örneğin, yine sonyıllarda çok popüler olan weblog’ların içöerik özetlemesinde RSS’in yetersiz kaldığı görülmesi üzerine bu alana daha uygun bir özetleme standardı olan Atom ortaya çıkmıştır. Bu gibi sebeplerle RSS günümüzde birkaç farklı versiyona sahiptir.

    “İyi hoşta bir kullanıcı olarak ben RSS desteği olan sitelerden nasıl faydalanacağım?” diyorsanız yapacağınız şey hemen bir tane RSS okuyucu edinmek. Şuan piyasaya birçok ücretsiz RSS okuyucusu bulunmakta. Bazıları ayrı birer program, bazıları ise Microsoft Outlook gibi e-posta yazılımlarınıza eklenti olarak geliyor ve RSS içerikleriklerinizi takip etmenize ve yönetmenize olanak veriyor.

    Bu yazılımlardan bazıları şunlar;

    RSS Bandit
    RSS Bandit - Rss Bandit

    RSSPoper
    RSS Popper: Home - Free RSS add-in for Outlook & Outlook Express

    SharpReader
    SharpReader RSS Aggregator

    FeedReader
    Free RSS reader / RSS platform for enterprise grade solutions | Feedreader.com

    AmphetaDesk
    AmphetaDesk - Syndicated Aggregator

    NewsGator
    NewsGator - The RSS Company

    Bunların içerisinde benim en çok kullandıklarım, RSS Bandit ve RSSPoper. RSS Bandit, oldukça başarılı ve kullnımı kolay, açık kaynak kodlu bir proje. Halen geliştirilmesine devam edilmekte. RSSPoper ise Microsoft Outlook’a eklenti olarak geliyor ve Outlook’un dizin yapısı ve arayüzü içerisinde RSS beslemelerinizi okuyabiliyorsunuz. Ayrıca, RSSPoper’da ücretsiz bir yazılım. Ayrıca, MyYahoo ve MyMSN gibi portallarda kullanıcıların kişisel arayüzlerinde RSS içeriklerini takip edebilmelerine olanak veren ufak RSS okuyuma/görüntüleme desteği vermektedirler.

    Hemen bir tanesini edinip, web dünyasının tadını birde RSS ile çıkartmayı deneyin derim ...
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

    Destek için

  2. #2
    Donanımcı Array
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    709
    İtibar Gücü
    0
    Bu konuda bizi aydınlattığın için sagol pek bi bilgim yoktu bu konu hakkında
    İmzanız Forum Kurallarına Aykırıdır.. Lütfen Forum Kurallarına Uygun olarak İmzanızı Değiştiriniz.

  3. #3
    KC
    KC Çevrimdışı
    Administrator Array KC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    İstanbul, Turkey
    Mesajlar
    1.860
    İtibar Gücü
    10
    ÇAğlar teşekkürler. Bu konuyu bilen kişi sayısı çok az. Burdan birçok kişi öğrenecektir. Program üzerinden birden fazla siteyi aynı anda takip edebilir yeni haberleri anlık olarak gözleyebilirsiniz.

    Donanım Merkezi rss ine ulaşmak için rss okuyuculara aşağıdaki linkimizi girebilirsiniz.

    http://www.donanimmerkezi.com/rss.php
    Lütfen pano kurallarını okuyunuz.
    Donanım alışverişleriniz için www.tekniks.com.tr ye bekleriz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2