Sandisk'ten Sansa e200

[img:839:1500:e709e4ab7b]http://www.sandisk.com/Assets/Image/DigitalAudioPlayers/Sansa-e200_straight.jpg[/img:e709e4ab7b]

Donanım piyasasına giren öyle ürünler var ki, bu ürünleri daha da ilginç hatta bazen de komik duruma düşüren neden ise tanıtımında kullanılan kelimeler. Öyle ki, MP3 çalar üreten firmaların hemen hemen bir adet iPod kopyası ürünü yer alıyor. Bunu bizler değil, firmaların kendisi söylüyor. “iPod'un rakibi, iPod'un benzeri ama daha uygun fiyatlısı”, vs… Ve acı bir gerçek, her zaman için doğruluğunu bir kez daha göstererek bu ürünün de zamanla trajik bir şekilde yok olmasını izliyoruz; taklitler, aslını yaşatıyor.

Ne zaman yeni bir MP3 çalar çıksa, acaba iPod'a benzemek için ne gibi tasarımlar yaptıklarını sorgular olduk. Oysa Sandisk, bu konuda uzun zamandır yapılması gerekeni yaptı. iPod'un ezici satış rakamlarını ve tanıtım faaliyetlerini hiç düşünmeden Mart sonunda piyasada olacak yeni ürünü Sandisk s200 serisini duyurdu.

Mart ayında Amerika'da satışa sunulacak olan ürünün Avrupa'ya ve ülkemize ne zaman geleceğini henüz bilmiyoruz ama Sandisk, ürününe oldukça güveniyor ve ürün gamındaki MP3 çalarlar içerisinde amiral gemisi olarak Sansa e200 serisini gösteriyor.

Sandisk, e200 serisinde 3 ürünü kullanıcılarla buluşturmayı hedefliyor. Bunların tek farkları ise dosya kapasiteleri. 2, 4 ve 6 GB'lık hafıza seçenekleri olan seride sadece MP3 çalmıyorsunuz. 1,5 inçlik ekranın size sunduğu imkanlarla fotoğraf ve video dosyalarını da izleyebiliyorsunuz (15 kare/sn MJPEG formatı ile). Bu arada belirtmeden geçmeyelim 6 Gb Flash tabanlı Mp3 çalıcılar arasındaki yeni rekor kapasite.

Liquidmetal tekniği sayesinde ürünün kaplaması gayet dayanıklı ve çizilmelere karşı da korunmuş olarak sunuluyor. Ürünün üzerinde bulunan düğmelerle aradığınız dosyalara kolayca ulaşabilmeniz ve komutları kolayca verebilmeniz hedeflenmiş. Ancak şu ana kadar ürünü inceleyenlerin ortak görüşleri arasında, kullanımın aslında o kadar da kolay olmadığı ve bazı durumlarda da can sıkıcı olduğu söyleniyor.

Lityum iyon batarya kullanan e200 serisi ile sürekli MP3 dinlemek isterseniz, bu süre en fazla 20 saat olarak ölçülüyor. Kullanıcıları sevindiren bir diğer özelliği de MicroSD (Transflash) yuvası ile hafızalarının daha da artırılabilmesi (1 Gb'lık bir kart Türkiye'de 60$ civarında bulunabilmekte). Özellikle belli tarz müzik arşivleri ya da bir arada tutmayı düşünenler ve telefon ile senkronize çalıştırmak isteyenler için olası bir çözüm.

iPod'dan ayrılan en önemli özellikleri arasında dijital FM radyo, ses kaydı ve radyo kaydı bulunuyor. Ürünün en büyük avantajı yurt dışında 4 Gb iPod Nano fiyatına 6 Gb kapasite sunması. En büyük handikapı ise iPod Nano'ya göre nerdeyse iki kat fazla hacime sahip olması. Fakat bu hacim ona belki de kapasite, %50 fazla pil ömrü, genişleyebilirlik ve fiyat avantajını getiren en büyük faktör.

Not: Ürünün Türkiye'ye geliş tarihi ve tahmini fiyatı konusunda bilgi almak için Turanlı Elektronik ile irtibat kurabilirsiniz.

LİNK: http://www.sandisk.com/Products/Catalog(1166)-SanDisk_Sansa_e200_Series_MP3_Players.aspx