3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10

    Sapphire TOXIC RADEON X1900 XTX


    PC kullanaların birçoğu kullandıkları pc’nin daha hızlı ve daha sessiz çalışmasını isterler. Ancak yüksek hızlarda çalışan sistemlerin hava soğutma (klasik fanlarla) ile soğutulduğunda sessizlik konusu biraz hayal olmakta. Buna alternatif olarak su destekli soğutmalar artık hava soğutmanın yerini almaya başladı. Ancak bu çözümler şuanda hem pahalı hemde fazla yer kaplamakta.

    Birçok firma ürünlerinde su destekli soğutma kullanmaya başladı. Ancak SAPPHIRE üretimine geçtiği üründe sessizlik, performans az yer kaplayan ve görüntü bakımından diğerlerinden çok daha iyi bir ürün piyasaya çıkardı. Ayrıca bu ürünün yapımında Thermaltake’inde imzası mevcut. Mevcut piyasadaki en iyi GPU’yu kullanan kart yüksek performans ve sulu soğutması sayesinde iyi bir o/c imkanıda sunuyor.

    Ürün, Sapphire TOXIC RADEON X1900 XTX ekran karı ve su soğutma radyatöründen oluşmakta. Bu radyatör içerisine monte edilen güçlü bir pompa ile geliyor. Sessizlik ön planda olduğu için hem pompa, hemde üzerindeki fan sessiz çalışmakta. 2000 dev/dak hızında 18dBA, 2500 dev/dak hızında 26dBA ses üreten fan aynı zamanda Mavi LED’i sayesinde güzel bir ışıkta yaymakta. Mod sevenler bu özelliği sevecektir Bir PCI slotu kaplayan bu radyatör, fan ve pompa sistemi kapladığı alan bakımından gayet iyi. Besleme olarak ise 12V ile çalışıyor.


    Sapphire TOXIC RADEON X1900 XTX’ yi günümüzün en iyi ekran kartlarından birisi olarak değerlendirirsek herhalde yanlış olmayacaktır. Gerek motor hızı ve çekirdek hızı bakımından oldukça hızlı olan kart, aynı zamanda gölgelendirici işlemcisi ve uçnokta işlemcileri ve filtrelemelerle kendini öne çıkarmayı başarıyor. DirectX 9 ve Share Model 3 desteğide bulunuyor.

    Kart Crossfire olarak kullanıldığında 12x Anti-Aliasing (AA), HDR ve AF filitrelemesiylede rakipsiz. 2 Adet DVI çıkışı bulunan kartın maksimum çözünürlüğü ise 2650 x 1600. HDTV desteği bulunan kartın Avivo teknolojisinide desteklemekte.

    Perakende versiyonunda ilginç bir ayrıntı daha sunulmuş. Birçok yazılım ve oyun firması tarafından hazırlanan seçme bir DVD ile kullanıcı oyunlardan ve yazılımlardan istediğini seçebilmekte özgür bırakılmış. Son kullanıcı hangi oyuna sahip olmayı karar vermeden ve aktivasyon kodunu kullanmadan önce 1 saatlik deneme imkânına sahip.

    Ürünün tanıtıldığı yer olan CeBIT fuarındada görücüye çıkan kartın fuardan birkaç resmi.


    Not: Ürettiği oyunlarla tanıdığımız Blizzard Entertainment isim hakları nedeniyle firma,adı "BLIZZARD" olan önceki adını "TOXIC" olarak değiştirmiştir.Yukarıdaki fuar resimleri, ürün "Blizzard" ismi ile tanıtılırken çekilmiştir.

    Kartın Teknik Özellikleri

    Motor Hızı: 650Mhz
    Gölgelendirici Birim: 48 Adet
    Hafıza Hızı: 775Mhz (1550Mhz)
    Hafıza Arayüzü : 256-Bit
    Hafıza Desteği :512 MB
    İletişim Arayüzü : PCI Express 16z
    Çıkışlar : DVI / DVI / VIVO
    Maks Çözünürlük : 2560 x 1600 (DVI) 1024 x 768 @ 200Hz (TV çıkışı)
    Donanım Özellikleri : DirectX 9, Share Model 3.0
    Yazılım Özelliği : Avivo
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  2. #2
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    ya aslında sulu soğutmayı ev kullanıcıları için ideal tabi fiyatı ucuz olsa özelikler oyun oynarken bilgisayar bi traktör kadar ses çıkartıyor

  3. #3
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2005
    Mesajlar
    163
    İtibar Gücü
    0
    ya bunun içinde gerçekten su mu var :S 8)
    İLİM İLİM BİLMEKTİR
    İLİM KENDİN BİLMEKTİR
    SEN KENDİNİ BİLMEZSEN
    BU NİCE OKUMAKTIR

    www.hakyolu.net

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2