SAPPHIRE TOXIC X1950XTX – Gezegendeki En Hızlı Kart!

Kişisel Bilgisayar endüstrisinde şimdiye kadar elde edilen en yüksek grafik performansına sessiz soğutma özelliğini de ekleyen Sapphire Teknolojisi, X1950XTX modelinin yeni TOXIC su soğutmalı versiyonunu ve Sınırlı Sayıda Çıkarılan TOXIC CrossFire kartını henüz tanıttı.


Gezegendeki En Hızlı Kart!
Heyecan verici yeni SAPPHIRE TOXIC X1950XTX, Sapphire’nin yeni, üstün performanslı grafik hızlandırıcısıdır.
Çekirdek clock hızını 700MHz değerine çıkaran ve böylece kartı gezegendeki en hızlı kart haline getiren A.P.E., yani Otomatik Performans Artırıcı cihaz da ürünle birlikte veriliyor! Oldukça etkili soğutma sistemi ayrıca, tutkunlarının diğer cihazlarla overclocking yaparak performanslarını daha da artırmalarını sağlıyor. Aynı çekirdek ve hafıza hızlarına sahip Sınırlı Sayıda Çıkarılan TOXIC CrossFire Sürümü ile birlikte sahip olacağınız overclock’lu çift GPU konfigürasyonları özelliği de önceden ulaşılmaz olan CrossFire performansına sahip olmanızı sağlıyor.

Sıvı Soğutmalı!
Grafik kartının kullandığı PCI-Express yuvasına ek olarak tek bir PCI yuvasına takılan TOXIC soğutucusu, sızdırmaz ve daha sessiz bir sıvı-soğutma çözümüdür. TOXIC soğutucuda etkin bir ısı dağılımı amacıyla, Saf Bakır Radyatörle birlikte üstün ısı iletkenliği için GPU üzerine yerleşik bir Saf Bakır Su Bloğunun kullanımıyla maksimum performans elde edilmektedir. Soğutucu madde, şimdiye kadarki en sessiz güçlü 12V mini pompa sayesinde üstün güvenilirlikle devir daim edilmektedir.
Hava ise, düşük gürültü seviyesine sahip, şeffaf mavi LED fanı ile kasadan çıkarılır, radyatörden geçer ve arka tarafa monteli braket kısmından kasadan dışarı atılır. İki hızlı fan, daha sessiz işletim veya daha yüksek verim seçme imkanı sağlar. (2000 dev/dak hızında 18dBA, 2500 dev/dak hızında 26dBA).

X1950 serisi mimarinin özellikleri, 512 bitlik bir halka-hat sistemi esaslı dahili hafıza kontrolörü ile birlikte 48 piksel gölgelendirici işlemcilerini, 16 piksel işlemci hatlarını ve 8 verteks (uç-nokta) gölgelendirici işlemcilerini içermekte olup, gerçek DirectX®9 Gölgelendirici Model 3.0 uyumluluğuna sahiptir.

Maksimum 12x Anti-Aliasing (AA) özelliği ile kombine halde Yüksek Dinamik Iskala işleme (HDR) özelliği, karıştırma yeteneği ve yeni yüksek kalitede isotropik-olmayan bir filtreleme (AF) özelliğiyle görüntü kalitesi rakipsizdir. XTX modelinde iki DVI çıkışı vardır ve maksimum 2650 x 1600’ü bulan çözünürlükleri ile Çift-link DVI desteklenmektedir. Bu mimari ayrıca, canlı ve gerçeğine oldukça yakın görüntüler ile en son teknoloji Yüksek çözünürlüklü video standartlarında video oynatımı sağlayan AvivoTM teknolojisini de destekler ve hazır-HDTV ve -HDCP özelliklidir.