2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Feb 2006
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0

    SATA Hdd bağlantısı yardımm!!

    arkadaslar 40gb lik ATA hdd vardı kullandığım yen bi harddis alıyım ikisini aynı anda kullanıyım dedim 80 gblik SATA hdd aldım taktım görmedi neler yapmam gerekiyo bios da. anakartım gigabyte k8ntriton. SATA hdd bağlantısı tek kablo ile oluyo die biliyorum doğru mu?

    yardımcı olursanız sevinirim!

  2. #2
    Donanımcı Array C@GL@R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    687
    İtibar Gücü
    20
    Merhabalar...

    Öncelikle Anakartların birçoğu sata diski takar takmaz görmez... Bunun için bir kaç adım gerçekleştirmen gerek... Öncelikle Anakartın cd sinde Sata driveri vardır... Eğer yoksa İnternette gigabyte in sayfasından bulabilirsiniz... Win Xp kurarken raid sürücü yüklemek için F6 der.. O esnada f6 tuşuna basarak yüklemeyi bekleyiniz. Daha sonra Size farklı bir ekran sunulacak ve ekranda disketi yerleştirmenizi isteyecek... Sata driverini diskete atıyoruz tabi Disketten ekle dedikten sonra Makinemiz artık sata diskimizi tanır duruma geliyor ve normal xp yüklemesi gibi yüklüyoruz..

    Sata 2 kablo ile çalışır. 1 Data Kablosu 2 Power Kablosu...
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

    Destek için

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2