Bir önceki yazımda satış ortaklığını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım arkadaşlar.Şimdi ise satış ortaklığına açık olan sistemler hakkında bilgi vermek istiyorum.Eğer bu işi yapmak istiyorsanız hızlı bir adım atmanızı sağlayabilir.


Satış ortağı olacaksınız ilk olarak kendinize şu soruları sorun:
1- Komisyon oranları ne kadar ? Bu önemli çünkü aracılık yaparak satılan ürünler sonucunda komisyon alıyorsunuz.Komisyon oranının düşük olması satış oranlarını haliyle kazancınızı etkiler.%50'den düşük olan ürün komisyonlarına satış ortağı olmayın.
2- Ödemeler nasıl ve ne zaman yapılıyor ? Bir çok satış ortaklığı sistemi ödemelerini ay içerisinde 2 kez yapar.
3- İnternette bu satış ortaklığı sistemleri için genel kanı nedir ? Bunu araştırın.Bir çok yorumda,blogda,makalelerde bulabilirsiniz.
4- Satılan ürünler kaliteli mi ? Güvenilir mi ? Müşteri memnun kalıyor mu ? Bunları da yine araştırarak bulabilirsiniz.
5-Alexa.com dan sitenin analizini yapın.


Bunlar başlıca dikkat etmeniz gereken noktalar.Ancak bunların dışında da bir çok dikkat etmeniz gereken konu var.


Satış ortaklığı ağına açık bir çok sistem mevcut.Clickbank,Amazon,Ebay,Plimus,X Ticaret gibi.Ben kendimin de içerisinde bulunduğu satış ortaklığı sistemlerini açıklayacağım.


Bu sistemler içerisinde en popüler olanı Clickbank'dır.Çünkü her 3 saniyede bir ürün satışı yapılıyor ve 70.000'den fazla dijital ürün var.Bu da demek oluyor ki satış ortaklığı yapan kişilere verilen komisyonlar %50-%75 arasında.Gayet iyi bir komisyon oranı.Bunun yanı sıra Clickbank'da ki hesabınızda 1 $'nız dahi kalmaz.Kuruşu kuruşuna gönderirler.Ay içerisinde 2 kez ödeme yapılıyor.Tek dezavantajı ise çek ile ödeme yapılması.Çünkü ülkemize çek'in gelmesi 1 hafta bozdurulması ise 20 gün kadar bir süre içerisinde gerçekleşiyor.Çerez sistemi de var.Bu sayede satış ortaklığı linkinize tıklayan kullanıcı ürünü sonrada alsa komisyonu siz kazanıyorsunuz.


Amazon satış ortaklığı ağı ise,bu sisteme üye olabilmek için bir web sitenizin olması gerek.Bunun dışında komisyon oranları en fazla %15. Çünkü fiziksel ürünler var.Ancak 1000 $ ile 2000 $ arasında bir ürün satarsanız ki satılıyor o zaman gayet iyi bir kazanç elde etmiş oluyorsunuz.


Bir diğer satış ortağı olduğum sistem ise X Ticaret.Türkiye'de bulunan tek satış ortaklığı sistemi.Bu sistemde Clickbank ve Amazon ile hemen hemen aynı.Tek farkı ödemelerinizi açacağınız İş Bankası hesabına yatırıyor.Yani para akışı oldukça hızlı.Bunun yanı sıra Türkçe alt yapılı olduğu için sistemi kavramanız kolaylaşıyor.


Tabi ben bunları GooMass sayesinde öğrendim.Tabi sırf bunlar değil.Yazdıklarım sadece temel bilgiler.Bu bilgilerin dışında ürünü nasıl ve nerede pazarlayacağınızı,satış ortağı olacağınız üründe neye dikkat edeceğinizi kısaca nasıl para kazanacağınızı GooMass anlatıyor.Ben nacizane temel bilgileri anlatarak bu işi yapmak isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum.Bu arada illa GooMass'ı satın alın demiyorum.Dilerseniz kendinizde üye olarak yapabilirsiniz.Ancak sonuç istediğiniz gibi olmayabilir.Bunun yanı sıra bir çok satış ortaklığı eğitimi veren e-kitaplar var.Araştırın.Ben sadece bilgili olduğum konu ile ilgili olarak size bilgi vermek istedim.