Daha öncedende dünyanın en sessiz güç kaynaklarını üreten fakat ülkemizde bir türlü çok tanınmıyan Seasonic firması geçenlerde SilentPcReview web sitesinde çıkan yeni model testleri ile yine bir numaraya oturdu.

[img]http://**********************/resimler/image.aspx/s12_01.jpg[/img]

Bu modelde ABD'de özellikle sistem üreticilerini yüksek verimlikli güç kaynağı kullanan Pc'ler satmak üzere özendiren "80 Plus" sertifikasıda önceki nesilde olduğu gibi var. Üstelik Seasonic bu sertifikayı en çok değer veren bir firma olduğunu toplam 27 ürününde birden bulundurması en büyük ispatı.

Bu üründe Seasonic'in bilinen özelliklerinden olan sessizlikte müthiş bir ilerleme kat edilmiş. Buda hem fan kontrolüsünün belli bir sıcaklığa kadar fanı hızlandırmaması hem de soğutucu metallerin azaltılıp yüzey alanlarının en az iki katına çıkarılması ile verim arttırılarak başarılmış.

Bu güç kaynağının içinde kullanılan fan markası ADDA ve özellikle bu seri fanlar düşük voltajlarda dönmeye başlama yeteneğine sahip olduğundan diğer güç kaynakları arasında fanı 3.8 Volt'dan başlatan tek güç kaynağı Seasonic S12 Energy Plus olmuş. Üstelik güç kaynağının sağladığı güç 250 Watt olmadan da fan hızında bir arttış gözlenmemiş.

Bu sayede ürün 250 Watt dahil tüm altındaki aralıklarda rakiplerinden açık ara daha sessiz kalabilmiş. Hatta bu en yakın rakibinine 250 Watt seviyesinde 7 dBA@1m gibi bir fark atabilmiş. Ülkemizde de satılan bu kaliteli güç kaynaklarının 550 Watt ve 650 Watt versiyonları bulunmakta ki sırsasıyla fiyatları şöyle 172$ ve 210$. Ürünleri Dijital Trend'den bulabilirsiniz.

[img]http://**********************/resimler/image.aspx/m12_01.jpg[/img]

[img]http://**********************/resimler/image.aspx/m12_02.jpg[/img]

Diğer daha test edilmemiş ama S12 serisine çok benzer özellikler taşıyacağı tahmin edilen M12 seriside satışta. Bu güç kaynağını özel kılan şeylerden biri modüler kablo yapısına sahip olmasının yanında sadece gerektiğinde kullanılan kasa iç tarafına bakan 6 cm'lik ikinci bir fanının olması. Bu fan sadece yüksek güç tüketimlerinde sıcak hava noktasının oluşmasını engellemek ve daha verimli soğutma sağlamak için orda bulunmakta. Onun dışında çalışmayan fan ekstra fan gürültüsüde üretmiyor.

ALINTIDIR