Site adı: Silikon Hortum
Site adresi: https://silikonhortum.org/
Açılış tarihi: -


Sitenin amacı / tanıtımı:
Özellikle PVC sektörü olmak üzere birçok kullanım alanına sahip malzemeye silikon hortum denilmektedir. Silikon hortumlarının birçok faydası olduğundan dolayı kullanım alanları da genişlemiştir. Günümüzde en çok gördüğümüzün alanların başında hiç kuşkusuz bahçe sulamalarında kullanılmasıdır. Silikon hortumlar kullanılan sektöre göre özellikleri değişmektedir. Bundan dolay ısıya dayanıklı silikon hortum bahçe sulamasından tutun endüstriyel alanlara kadar kendine kullanım yeri bulmuştur.


Önder Silikon firması müşterilerinin ihtiyaç duyduğu her türlü silikon hortum ve PVC ürünlerinin üretimini yaparak hizmet sunuyor. Gelişen teknoloji beraber her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutarak silikon hortum çeşitleri ile sektörde öncü firma olmayı amaçlıyor.


Silikon Hortumunun Kullanım Alanları
Silikon hortumlar kullanım alanları insanların yaşamalarında yapmış olduğu işlerde kolaylık sağlayan bir üründür. Dayanıklı ve kullanım kolaylığı sağlayan yumuşak silikon hortum üretim oranı da yüksektir. İçerdiği silikon maddesinden dolayı her basınç ve kimyasal etkilere karşı dayanıklı yapıları bulunmaktadır. Silikon hortumun kullanım alanları gıda, sağlık, beyaz eşya, kozmetik, otomotiv, ambalaj, aydınlatma, ilaç, süt sağma ve sıvı dolum işletmeleri olmak üzere birçok alanlara sahiptir.


Bu kadar geniş kullanım alanlara sahip olmasının silikon hortumun iki temel özelliğinden kaynaklanmaktadır. Bu iki özellik ısı ve neme karşı daha çok dayanıklı olmasıdır. Bu özellikler sayesinde PVC ve plastik borulardan da daha dayanıklı ve esnek olmaktadır. Sanayi alanında kullanımı oldukça yaygın ve uzun bir kullanım süresi bulunmaktadır.