Merhaba arkadaşlar,

Yeni sistem kurmayacağım, sadece şu anki sistemimden daha hızlı olması amacıyla küçük bir yükseltme işine girmek istiyorum o kadar. Donanım işlerinden de pek anlamadığım için yanlış ürünler almadan önce bilirkişilere sormak istedim

Sadece işlemcim ve gerekiyorsa onunla beraber anakartımı yenileyeceğim. Şu an Intel C2D E4300 işlemci sahibiyim ve bunu E7500 ile yenilemek istiyorum. Ekran kartım ATI'nin HD3850 modeli ve bunu şimdilik değiştirmeyi düşünmüyorum. 2GB RAM'im var.

İşlemcim Intel E7500 olacağından şu an sahip olduğum anakartımı da değiştirmem gerekecek mi yoksa uyumlu olarak çalışabilirler mi? Şimdiki anakartım:



Eğer anakartımı da değiştirmem gerekecekse gözüme çarpan 2 anakart var ve E7500 ile uyumlu olduklarını sanıyorum. Biri GIGABYTE - GA-G41M-ES2L (GIGABYTE - Support&Download - Motherboard - CPU Support List - GA-G41M-ES2L (rev. 1.0)) diğeri ise ASUS - P5QL SE (ASUSTeK Computer Inc.)

Şu anki RAM'lerim ise sanırım yeni işlemcim ve -gerekiyorsa- yeni anakartımla da çalışacaklardır? Onların da en sağlıklısı bilgilerini gösteren resimlerini ekleyeyim:




Umarım açık olabilmişimdir. Eğer en ufak bir yardımda bulunursanız ne mutlu bana. Olmazsa sağlık olsun. Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.