İşletim Sistemi: Windows , Linux, MacOSX, Debian… | Lisans: Skype Limited
[left:4830a67d93]http://img15.imgspot.com/u/07/66/06/skype1173354627.jpg[/left:4830a67d93] Voip teknolojisinin ardından gelen yazılımlardan biri olan Skype programı bilgisayar arası üçretsiz konuşma, sabit/mobil telefonları aramak, sms hizmeti, konferans yapabilme, ve msn gibi sohbet programı kullanmanın yanı sıra ek birçok özelliği ve üçretsiz olmasıyla diğer rakiplerinin önünde… Üçretsiz derken sabit/mobil telefonları aramak ve sms atmak kontür gerektiyor. Zaten bu özelliklerin üçretsiz olduğu program piyasaya çıkmadı. Skype hem kolay kullanımı hemde Türkçe dahil birçok dili desteklemesi + özelliklerinin başında geliyor. Skype'in yapımcıları P2P paylaşım teknolojisinin ilk örneklerinden KaZaa'yı icat eden ekiptir. Bu yüzden ekip Skype'in temel özelliklerinden üçret alınmayacağını kesin bir dille dile getiriyor.

Skype kullandığı teknoloji ile ses kalitesi en yüksek olan programlardan biridir. Bu sayede şuan voip programları arasında en fazla talep görendir.

Başlıca Özellikleri

Dünyanın her yerindeki Skype kullanıcıları ile sınırsız konuşma…
Normal yazırak sohbet imkanı
Birebir görüşme dışında 4 kişiye kadar konferans yapabilme
100 kişiye kadar chat ( yazıyla ) mantığı ile sohbet edebilme
İstediğiniz kişiyi telefona göre çok daha makul bir üçrete arayabilme
İstediğiniz kişiye çok makul fiyata SMS atabilme
Diğer programlara göre daha hızlı dosya gönderebilme karşındaki kişiye
İndirmeSayfası
Windows : http://www.skype.com/intl/tr/downloa...wnloading.html
Mac Os X : http://www.skype.com/intl/tr/download/skype/macosx/
Linux : http://www.skype.com/intl/tr/download/skype/linux/ ( Suse 9+, Mandrake 10+, Fedora Core 3+, Debian Dağıtımları )