2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2006
    Mesajlar
    158
    İtibar Gücü
    0

    Sony DSC-T50; dokunmatik ekran

    Sony'nin inceliği ve hafifliğiyle dikkat çekici olan T serisi dijital fotoğraf makinalarına ekim ayında T50 isimli yeni bir üye daha ekleniyor. Her zaman taşınabilirliğin ön planda tutulduğu T serisinin geleneklerini bozmayan T50, 95.0 x 56.5 x 23.4mm (en ince yeri 19mm) ölçülerinde ve pilliyle birlikte 170 gram ağırlığa sahip. Küçük boyutlarına ve hafifliğine rağmen üst düzey teknik özelliklere sahip olan fotoğraf makinası; 7 megapiksel (3072 x 2304 piksel) çözünürlükte fotoğraf çekebiliyor ve 640x480 piksel çözünürlükte 30 kare/sn yakalama oranıyla MPEG film kaydı yapabiliyor.



    Görünüş ve teknik özellikler bakımından diğer T serisi üyelerinden pek farkı bulunmayan T50'nin en önemli teknik özelliği 3" boyutlarındaki dokunmatik erkanı. Parmakla dokunmaya elverişli 3" boyularında 280000 piksel dokunmatik LCD ekranı bulunan T50; fonksiyonlarının çoğunun dokunmatik ekranı üzerinden yönetilebiliyor olması sayesinde oldukça az tuş bulunan bir tasarıma sahip. Diğer T serisi dijital fotoğraf makinalarında da olduğu gibi dışarı herhangi bir şekilde açılım yapmayan 3x optik yakınlaştırmalı Carl Zeiss Vario Tessar lense sahip ürünün, fotoğrafların titreşimlerden dolayı bulanık çıkmasının önüne geçen Super SteadyShot (image stabilizing) özelliği de bulunuyor.

    Iso değerleri olarak otomatik / 80 / 100 / 200 / 400 / 800 ve 1000 değerlerini seçebilmeye izin veren fotoğraf makinası; diğer T serisi dijital fotoğraf makinmalarından farklı olarak sahip olduğu 1000 iso değeriyle ışığın yetersiz olduğu ve flaşı açamadığınız ortamlarda, pozlama süresini (shutter speed) düşük tutarak anı hızlı şekilde yakalayabilmenize yardımcı oluyor. Tek şarjla ard arda 400 fotoğraf çekilebilen T50; sahip olduğu 56MB dahili belleğin yanı sıra memory stick duo ve memory stick PRO duo destekli hafıza kartı genişleme yuvasına da sahip.



    Sony DSC-T50'nin sahip olduğu dokunmatik ekran sadece fonksiyonları yönetmek için kullanılmıyor. Fotoğraf makinası çekilen resimlerin üzerinde boyama ve yazı yazma gibi basit düzenlemelerin yapılabilmesine olanak veren bir resim editörüne de sahip. Resim editöründeki tüm fanksiyonlar dokunmatik ekran sayesinde kağıt üstünde çiziyormuşçasına rahat kontrol edilebiliyor. Ayrıca resimleri yakınlaştırdıktan sonra resim üzerinde gezinme veya videoyu ileri geri sarma gibi işlemler de dokunmatik ekran sayesinde oldukça basit ve zevkli bir şekilde kontrol edilebiliyorlar. Sony DSC-T50, çekilen fotoğrafların müzik eşliğinde ve efeklerle süslenmiş olarak sıralı gösterilmesine de olanak veriyor. 1100 resmi sıralı ve geçiş efekleriyle süslenmiş bir şekilde ard arda gösterebilen fotoğraf makinası, görüntülerin TV'ye aktarılabilmesini de destekliyor.

    Sony'nin ilk olarak DSC-N1 dijital fotoğraf makinasında kullandığı dokunmatik ekranla güçlendirilmiş DSC-T50; dokunmatik erkanının yanı sıra sahip olduğu yüksek iso değeriyle de dikakt çekici bir ürün. Yüksek iso değerlerinde her ne kadar fotoğraf üzerinden istenmeyen görüntü bozuklukları oluşuyor olsa da ışığın yetersiz olduğu ve flaş kulanımı için elverişsiz ortamlarda böyle bir seçeneğe sahip olmak güzel. Siyah, kırmızı ve gümüş renklerde piyasaya sürülecek olan ürünün 500 dolar fiyat etiketi taşıması bekleniyor.

    LİNKLER: www.Sony.co.jp http://www.zone-numerique.com/news_7...ot_DSC-T50.htm
    http://www.letsgodigital.org/fr/1018...rshot_dsc_t50/
    http://www.letsgodigital.org/tr/1018...ershot_dsct50/
    http://www.photokina-show.com/0302/s...bershotdsct50/
    http://www.presence-pc.com/actualite...-dsc-n1-19101/
    http://www.bernabauer.com/sony-t50/
    http://www.imaging-resource.com/NEWS/1157947201.html

  2. #2
    Donanımcı Array sergenyapim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2006
    Yer
    Sivas
    Mesajlar
    696
    İtibar Gücü
    0
    Ama çok pahalıdır bunlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2