Sony'den Xplod MEX-1GP ; MP3 çalarlı araç ses sistemlerine pratik çözüm

Ses sistemleri, müzik ve sinema severler kadar otomobil sahiplerininde ilgi alanına girmekte. Uzun yolculuklarda, sıkışık trafikte veya birilerini beklerken iyi bir ses sistemi vakit gerçirmek için birebirdir. Araç ses sitemlerinde CD çalarlı modellerden sonra kullanıcıların yeni ilgi odağı haline gelen MP3 çalabilme fonksiyonuna sahip ses sistemleri, son zamanlarda üst model araçlarda standart olarak kullanıcıya sunulan donanımlar arasına girdiler.

Piyasada sabit diski bulunan, CD veya Flash hafızalar içersindeki MP3 dosyalarını çalabilen bir çok ürün bulunmakta. Sony, bu tip ürünlere oldukça güzel bir alternatif olan yeni araç ses sistemi Xplod MEX-1GP ile kullanıcılara Radyo, CD çalar ve MP3'ü bir arada sunuyor.


[img:400:221:93621edf75]http://materiel.branchez-vous.com/archives/183697.jpg[/img:93621edf75]

Xplod MEX-1GP'yi özel yapan oldukça pratik olan kullanım şekli. Stereo ses sisteminin sökülebilen kontrol paneli, aynı zamanda taşınabilir hafıza olarak görev yapıyor. 1GB flaş belleği bulunan paneli, USB üzerinden bilgisayara bağlayıp MP3 formatlı dosyaları belleğine aktarabiliyorsunuz. Aracınızda yüklediğiniz parçaları dinlemek için tek yapmanız gereken paneli ses sistemine geri takmak. Ürünün 1GB flaş belleği bulunması oldukça iyi düşünülmüş zira sabit diskler sarsıntılara karşı oldukça dayanıksız oluyorlar ve CD'ler ise kötü kullanımdan çizilme veya güneş altında bırakmak zorunda kaldığınız arabanızın içindeki aşırı sıcaktan bozulma riski taşıyorlar. Ürünün sahip olduğu 1GB depolama alanı arttırılamamakta fakat ileri ki modellerde Memory Stick ile hafıza genişletme desteklenebilir.

ATRAC3/3plus formatınıda destekleyen ses sistemi aynı zamanda CD'ye kayıt edilmiş olan MP3 ve ATRAC3/3plus dosyalarını da çalabilmekte. 208 W ses çıkış gücüne sahip olan Xplod MEX-1GP, çalan parçaların ID3 Tag içeriğini okuyarak 18 karakterlik LCD ekranında gösterebilmekte. Ayrıca uzaktan kumanda da ses sistemi ile verilenler arasında. Bu ay içinde satışına başlanması planlanan ürün için 350$ yurtdışı satış fiyatı belirlenmiş durumda.

LİNK: http://news.sel.sony.com/pressrelease/6254