8 sonuçtan 1 ile 8 arası
varmı?
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    46
    İtibar Gücü
    0

    sub seven virusu hakkında bilgisi olan

    varmı?

    TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH

  2. #2
    Bilgili Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1.340
    İtibar Gücü
    0
    Subseven aslında bir trojandır.Subseven bulaşmış bir makinada herşeyin olma ihtimali vardır.Eğer zamanında silemezsin ortaya ç.ok kötü sonuçlar çıkabilir.

  3. #3
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    overkillapo'nunda dediği gibi bu bir trojandır. Amaç karşıdaki bilgisayarı elegeçirmek ve bilgilerine el koymaktır. Bu trojanın bulaştığı bilgisayda dosyaları silebilir, değiştirebilir, mouse'u yönetebilir, klavyede yazdığı herşeyi görebilirsiniz. Bunları dahada çoğaltmak mümkündür.

    Bundan kurtulmak içinde güncel bir anti-virus programıyla sisteminizi taratırsanız bu torajandan kurtulabilirsiniz.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  4. #4
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Ayrıca duyduğuma göre yazılmış en tehlikeli trojenlerden biri,üstüne yok diyenler var...

  5. #5
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    peki sennin bilgisayara mı bulaştı etrust antivirüs u öneririm virüs ve trojan yok etmede üstüne yoktur bizde azmı çektik onlardan

  6. #6
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    46
    İtibar Gücü
    0
    i mesh 5 isimli paylaşım programını her açışta benim pc cilin "sub seven", "smurfs" ve "traceroute" diye bişeyler yakalıyıp duruyor.
    bu olay sizede oluyormu yoksa sadece bana ozel durummu.
    silecem ben bu imesh denen rezilligi.

    TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH TEKnaKILLAH

  7. #7
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    hayır bu senin programına mahsus o programı sil ve bu adresten virüs taraması yap adres güvenilir microsoft un http://www.microsoft.com/turkiye/guvenlik/msrt.mspx

  8. #8
    Uzman Array KaRa_KRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Aug 2005
    Yer
    Desktop
    Mesajlar
    2.122
    İtibar Gücü
    21
    [glow=red:2d385f5b26] sub seven hakkında [/glow:2d385f5b26] Ben bilgisayarı kullanmaya başladığımda ortalıkta bir Sub-Seven furyasıdır gidiyordu.
    O zamanlar böyle şeylerde pek alışılagelmiş değil tabi ki. Çok merak etmiştim ve beni bu merak bu noktaya getirdi. Benim gibi bu işlere yeni başlayan bir arkadaş programı temin etmiş, bana da yükledik. Ama çaylaklık serveri kendi makineme kurmayayım mı ? (server ne Subseven ne diye soranlara az sonra açıklayacağım) Neyse bilen arkadaşlar aracılığıyla temizledik. Bu yazımda buna yönelik olacak çok eski etkili ve hala geçerliliğini koruyan bir trojan Sub-Seven.Günümüzde bile en yaygın olan trojandır. Hemen hemen her trojan gibi server-client sistemiyle çalışır. Yani makinenize kurduğunuz bir dosya bilgisayarınıza aldığınız bir Truva atı olabilir. Bilgisayarınızın kapısını bilmediğiniz yabancı kişilerin kullanımına sunabilir. Server ismi herhangi bir isim olabilir. Ama boyutu sabittir ve tespit edilme yöntemi de nerdeyse budur. 374kb’tır. Güvenmediğiniz site veya kişilerden dosya download ederken buna dikkat etmenizde fayda var. Trojanı nerde çalıştırsanız oraya yerleşir. Bilgisayar her çalıştığında ise kendini otomatik olarak win.ini dosyasıyla başlatır. En can alıcı noktası kullanım özelliklerinin çok seçenekli olmasıdır. Server bulaşmış bi bilgisayara giren korsanın neredeyse kendi bilgisayarı gibi kullanmasına olanak verir. Bilgisayarınızın registery(kayıt defteri) ayarları, icq, ve mail hesaplarına kolayca ulaşabilir. Bilgisayarınızdan herhangi bir dosyanızı programı kullanana aktarabilir. Klavyede bastığınız bir tuştan tutunda ekranda çizdiğiniz resme kadar her türlü uygulamalarınızı çok bir çaba harcamadan görebilir.
    Ve daha neler neler. Kısacası çok gelişmiş ve profesyonelce hazırlanmış bir Truva atı (trojan)’dır. Sub-Seven sadece server bulaşmış kişiye zarar veren bir program deyildir aynı zamanda bunu kullanan kişinin bilgileride tehlikededir. Arka kapısında backdoor adı verilen bi virüs saklamaktadır. Ve kullanıcıya ait olan bilgileri internette ilgili kişilerle (muhtemelen sub-seven’i yapan kişilerle) paylaşmaktadır. Eğer bilgisayara sub-seven’in serveri bulaştığı düşünülüyorsa;
    1.Sub-Seven kendisini bilgisayarın win.ini dosyasına yazar. Win.ini dosyasında Windows başlığının altında run=”server ismi” şeklindedir. Bu dosya windowsun kurulu olduğu dizindedir.
    Örneğin aşağıdaki gibi bir win.ini dosyası olsun;
    [windows]
    NullPort=None
    Options=85663
    device=TRIO DATAFAX,DATAFAX,WINSERVE:
    run=ys32.exe
    [Desktop]
    TileWallpaper=0
    WallpaperStyle=0
    Pattern=(None)
    Wallpaper=C:\WINDOWS\WEBSHOTS.BMP

    Burada trojan “run=ys32.exe” satırında kendini yazmış. Bunu fark ettiysek hemen elimize bir kağıt kalem alıyoruz ve trojanın konumu not alıyoruz sonra bu satırı silip win.ini dosyasını kaydedip kapatıyoruz.
    2.Trojan şu an için etkinliğini yitirdi. Ama bilgisayarımızda hala trojan var. Bunun için not aldığımız server programını silmemiz gerekiyor. Ama Windows ortamında hala program çalıştığı için bunu dos ortamında yapmamız daha uygun. Yada bilgisayarımızı güvenli kipte başlatarak yapmamız. Bu işlemide tamamladıktan sonra trojan tamamen bilgisayarımızdan silinmiş oluyor.
    Diyelimki bu trojanı fark edemedik; trojan her seferinde olduğu gibi win.ini sayesinde windowsla başlayacak bilgisayarımızda 12345 gibi rastgele seçilmiş bi portu dinlemeye alacaktı, ve gelen kullanıcıları direk içeri alacaktı artık gerisini siz düşünün…
    Hackerlardan bahsetmiyorum, iyi bir bilgisayar kullanıcısının sub-seven adlı bir program olduğundan ve korunma yöntemlerinden haberdar olması gerekir. Eğer işini tam manasıyla yapmak istiyorsa. Gelecek yazsımda inşallah ProRat veya School Bus dan bahsetmek nasip olur. Kolay gelsin

    [glow=red:2d385f5b26]alıntı http://www.e-hack.org/index.php?id=72[/glow:2d385f5b26]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2