durum-et-doner-1397824746.jpg

En çok tüketilen hayvansal gıdaların başında gelen tavuk dürüm kaç kalori? Çoğunlukla pilav üstü, ekmek arası, İskender porsiyon, lavaş veya dürüm şekillerinden servis edilmektedir. Oldukça merak edilen konulardan biri olduğu için sizler için araştırdık ve bilgilerimizi derledik. Lavaş dürüm, pilav üstü, İskender porsiyon veya yarım ekmek porsiyon olarak hazırlanan tavuk dürümün kalori bilgileri aşağıda verilen bilgilerdedir ve kilo bakımından sizleri nasıl etkiler hepsini araştırdık. Normalde 100 gram tavuğun kalorisi 239 kalori olmaktadır. Amerikan Tarım Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, besin değeri ve kalorileri aşağıdaki gibidir.

Sunuluş Şekline Göre Tavuk Dürüm Kaç Kalori

· Tavuk Eti Kalorisi: 100 gram tavuk etinde 239 kalori bulunmaktadır. 14 gram yağ, 88 mg kolesterol, 27 gram protein ve 223 potasyum bulunmaktadır.
· Yarım ekmek arası tavuk dürüm kaç kalori: 100 gram beyaz ekmek 244,6 kaloridir. Yarım ekmek tavuk dürümün kalorisi ise 400 kaloridir.
· Lavaş tavuk dürüm kaç kaloridir: 1 porsiyon içerisindeki tavuk dürümün kalorisi ise 310 kaloridir.
· Pilav üzeri tavuk dürüm kalorisi: 1 tabakta porsiyon olarak pilav üstü döner, 100 gram pilavda 359,2 kaloridir.
· İskender tavuk döner kalorisi: Tereyağı gibi içerisindeki besin değerlerine göre bu miktar değişmektedir fakat ortalama olarak 450 kaloriyi bulabilir.

Kilo Aldırmayan Tavuk Dürüm Kaç Kalori?

Kilo verme programlarının içerisinde protein bakımından zengin olan tavuk mutlaka bulunmaktadır. Izgara veya haşlama olarak hazırlanması zayıflama döneminde daha faydalıdır. Kızartma halini diyetisyenler fazla kaloriye sahip olduğundan fazla tavsiye etmezler. Kilo vermek istiyor fakat tavuk dürüm de yemek istiyorsanız sizlere, ekmek arası tavuk dürümden ziyade, lavaş arası tavuk dürümü tavsiye ederiz. Yarım ekmek arası tavuk dürüm kaç kalori diyorsanız yukarıda verdiğimiz kalori miktarlarına bakınız.